petak, 27. lipnja 2014.

Muffini od banana

Muffini
1 jaje
200 g šećera
1 vanilin šećer
100 ml biljnog ulja
120 ml mlaćenice
2 žlice ruma
200 g brašna
1 prašak za pecivo
50 g kakaa
3 banane
100 g nasjeckane čokolade za kuhanje
12 manjih papirnatih kalupa za muffine u obliku tulipana


Ukrašavanje
125 g biljne masti sobne temperature
225 g šećera u prahu
oko 1 žlica mlijeka
boje



























Priprema
12 kalupa za muffine obložite papirnatim košaricama.
U jednoj posudi pjenjačom umutite jaje. Dodajte obje vrste šećera, ulje, mlaćenicu i rum.
U drugoj posudi pomiješajte suhe sastojke: prosijano brašno, kakao i prašak.
Banane ogulite i zdrobite vilicom.
Tekućim sastojcima dodajte zdrobljene banane i kratko promiješajte, zatim dodajte suhe sastojke i opet sve vrlo kratko promiješajte. Na kraju dodajte nasjeckano čokoladu i sve vrlo kratko promiješajte.



Pripremljenom smjesom napunite kalupe. Stavite ih u pećnicu zagrijanu na 190°C i pecite oko 25 min. Provjerite čačkalicom jesu li pečeni: u sredinu zapiknite čačkalicu, ako izađe suha, muffini su pečeni. Pečene muffine ostavite da se potpuno ohlade.


Za ukrašavanje, biljnu mast pjenasto izmiksajte. Zatim joj postupno dodavajte šećeru prahu, stalno miksajući. Na kraju dodajte mlijeko. Količina potrebnog mlijeka ovisi o vlazi u zraku. Vodite računa o tome da smjesa ne smije biti prečvrsta, mora se dati istiskivati iz slastičarske vrećice.
Smjesu rasporedite u nekoliko posuda i u svaku dodajte neku drugu boju.
Slastičarskoj vrećici za ukrašavanje odrežite vrh i u nju stavite nastavak Wilton 2D (može i 1M). Vrećicu napunite kremom. Počevši od sredine muffina, na svakom ohlađenom muffinu oblikujte ružu. Za raznobojne ruže: u slastičarsku vrećicu stavite po 1 žlicu svake boje i oblikujte ružu na muffinu.



3 komentara: