Sastojci
Bijeli dio
200 g biljnog šlaga
500 g milerama
4 žlice šećera u prahu
1 rum šećer
Crveni dio
300 g jagoda
4 žlice šećera u prahu
Ukrašavanje
100 g jagoda
listići mente
Priprema
Bijeli dio
Izmiksajte biljni šlag pa u
njega umiksajte mileram, šećer u prahu i rum šećer.
Crveni dio
Jagode operite, očistite i zdrobite štapnim mikserom.
Dodajte šećer u prahu pa sve još jednom kratko izmiksajte štapnim mikserom.
U metalni kalup za vijenac (zapremnine oko 2 l)
naizmjence žlicom stavljajte bijelu i crvenu smjesu. Sve malo promiješajte
vilicom kako biste dobili mramorni uzorak.
Odozgo zagladite.
Sve stavite u hladnjak preko noći.
Sutradan oštrim, tankim nožem prođite tik uz rub
kalupa, kako biste odvojili smjesu. Zatim kalup uronite u posudu s vrućom
vodom, pričekajte par sekundi da se smjesa odvoji od kalupa. Na kalup stavite
tanjur pa sve zajedno okrenite da smjesa sklizne na tanjur.
Smjesu vratite u zamrzivač da se ponovno stegne,
ukoliko se jako otopila.
Smjesu izvadite iz zamrzivača 15ak.min prije
posluživanja. Ukrasite ju jagodama i listićima mente.
Ovo mi se jako sviđa. Idealna letnja poslastica. Da li može slatka pavlaka umesto biljnog šlaga ?
OdgovoriIzbrišiBudući da se slatka povlaka ponaša drugačije od šlaga, trebat će kremfix/šlagfih da se izmiksa. Zbog sastava slatke pavlake i njezina tekstura je drugačija pa će i zaleđena smjesa biti drugačija. No to ne znači da neće biti fina.
IzbrišiDivno osvezenje. Puno srece u radu i dobrodosla u blogerske vode.
OdgovoriIzbrišiKrasno izgleda!
OdgovoriIzbrišiHvala.
OdgovoriIzbriši