Sastojci
200 g kus-kusa
500 ml vode
1 povrtna kocka za juhu
3 žlice ulja
1 crveni luk
2 paprike
400 g rajčica
50 g (crnih) otkoštičenih
maslina
sol, papar
nasjeckano peršinovo lišće
Priprema
Zakuhajte
vodu s povrtnom kockom. Kus kus stavite u posudu prelijte ga kipućom vodom,
pokrijte i ostavite 10ak min. da nabubri.
Luk
oljuštite i nasjeckajte.
Papriku
operite, očistite i narežite na rezance.
Rajčice
operite, očistite i narežite na ploške (ako su sitne, samo ih prepolovite).
Masline
ocijedite i krupno narežite.
U
dubokoj tavi, na zagrijanom ulju staklasto popržite luk. Zatim dodajte papriku
i kratko ju popržite. Nakon toga dodajte rajčice. Pržite sve na laganoj vatri
da se rajčice raskaše, a paprika omekša. Tada umiješajte kus-kus, narezane
masline i začinite solju i paprom. Pustite da sve još jednom zakuha pa maknite
s vatre. Prije posluživanja jelo posipajte nasjeckanim peršinovim lišćem.
Nema komentara:
Objavi komentar