Sastojci
750 g krumpira
1 jaje
oko 200 g brašna
sol, papar
6 manjih ploški dimljenog sira
6 ploški topivog sira
masnoća za prženje
Priprema
Krumpir
ogulite i skuhajte u posoljenoj vodi. Ocijedite ga i zdrobite u pire. Ostavite
ga da se ohladi da ga možete mijesiti rukama. Zatim mu dodajte jaje, začine te
brašno. Brašno dodavajte po potrebi kako biste zamijesili tijesto.
Uzmite
jedan komad, na pobrašnjenoj podlozi razvaljajte ga u krug, na debljinu oko 4
mm. Na polovicu tijesta stavite obje vrste sira pa preklopite drugu polovicu
tijesta preko nadjeva. Krajeve dobro slijepite, utapkajte ih prstima da se ne
otvaraju.
U
dubljoj posudi zagrijte veću količinu masnoće i pržite tijesto na laganoj s
jedne i druge strane da porumeni. Nemojte ga pržiti na previsokoj temperaturi
kako ne bi prebrzo porumenilo izvana, a iznutra ostalo sirovo.
Pečeno
tijesto vadite na papirnati ubrus da upije masnoću.
Poslužite
odmah.
Nema komentara:
Objavi komentar