Sastojci
1 veći ljubičasti luk
2 žlice ulja
100 g zobenih pahuljica
100 g pšeničnih pahuljica
400 ml vode
pola povrtne kocke za juhu
sol, papar
4 kuhana jaja, ohlađena, oljuštena
5 žlica oštrog brašna
5 žlica krušnih
mrvica
1-2 jaja
masnoća za prženje
Luk
oljuštite i sitno nasjeckajte. U dubokoj tavi zagrijte ulje pa na njemu
popržite luk, oko 5 min. Dodajte obje vrste pahuljica, vodu i zdrobljenu kocku
za juhu. Sve dobro promiješajte i miješajući kuhajte na laganoj vatri oko 3
min. da dobijete čvrstu, ljepljivu smjesu.
Smjesu
maknite s vatre, začinite ju solju i paprom pa ostavite da se hladi.
Mlaku
smjesu podijelite na četiri dijela.
Vlažnim
dlanovima spljoštite jedan dio smjese i u njega zamotajte kuhano jaje. Smjesu
dobro pritisnite vlažnim rukama kako bi se svugdje ravnomjerno rasporedila i
bila glatka. Na isti način smjesom obložite i ostala tri jajeta.
Smjesa
ne smije biti previše suha jer bi za vrijeme pečenja mogla popucati i drobiti
se.
U
jednu posudu stavite brašno, u drugoj posudi vilicom umutite jaja, a u treću posudu
stavite krušne mrvice.
Svako
jaje uvaljajte u brašno, pa ga umočite u jaja i onda u krušne mrvice te ga
stavite pržiti u duboku masnoću.
Jaja
pržite sa svih strana na slaboj vatri kako ne bi prebrzo porumenjela izvana.
Ispržena
jaja vadite na papirnati ubrus koji će upiti višak masnoće.
Ovo ću sigurno isprobati.... deluje mi veoma primamljivo i interesantno!
OdgovoriIzbrišiProbaj:)
OdgovoriIzbriši