Tijesto
200 g brašna
1 žumanjak
prstohvat soli
1 vanilin šećer 120 g šećera
120 g hladnog margarina
2-3 žlice mlijeka
masnoća za lim
krušne mrvice
Nadjev
7 bjelanjaka
200 g šećera
2 vanilin šećera
150 g kokosovog brašna
40 g brašna
1 žemlja od prethodnog dana
1 velika limenka kompota od breskve
Preljev i posip
400 ml soka od kompota
2 praška za puding od vanilije
4 žlice šećera
100 ml sirupa od breskve
2-3 žlice kokosovog brašna
Priprema
Tijesto:
brašno prosijajte u posudu, dodajte sve
ostale sastojke i zamijesite tijesto. Po potrebi dodajte malo mlijeka. Tijesto
oblikujte u kuglu, zamotajte ga u foliju i stavite u hladnjak na 1 sat.
Breskve ocijedite i narežite ih na tanke ploške.
Sok od kompota sačuvajte.
Četvrtasti
lim veličine 25 cm x 25 cm obložite papirom za pečenje, papir namastite i posipajte
krušnim mrvicama.
Tijesto
razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi i stavite ga u pripremljeni lim. Tijesto
nabockajte vilicom i po njemu rasporedite ocijeđene, narezane breskve.
Sve
pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 25 min.
Nadjev:
bjelanjcima dodajte prstohvat soli i izmiksajte čvrst snijeg. Dodajte obje
vrste šećera i miksajte da se šećer rastopi.
Žemlju
sitno naribajte (sameljite) pa ju zajedno brašnom i kokosovim brašnom
umiješajte u smjesu od bjelanjaka.
Kolač
izvadite iz pećnice i po njemu ravnomjerno rasporedite nadjev od bjelanjaka.
Kolač
pecite još 30ak min. na 180°C.
Pečeni
kolač ostavite da se ohladi.
Preljev: izmjerite sok od kompota i dodajte vode koliko je potrebno da dobijete ukupno
400 ml tekućine.
300
ml soka zakuhajte.
100
ml soka pomiješajte s praškom za puding i šećerom. Skuhajte puding na soku.
Maknite smjesu s vatre i odmah kuhačom umiješajte sirup od breskve. Smjesu brzo
prelijte po kolaču, poravnajte i posipajte kokosovim brašnom.
Nema komentara:
Objavi komentar