Sastojci
Nadjev
1 kg (zamrznutih) otkoštičenih višanja
80-100 g pšeničnog griza
80 g šećera
pola čajne žlice cimeta
naribana kora pola neprskanog limuna
2 žlice ruma
Tijesto
400 g brašna
50 g šećera
1 prašak za pecivo
1 žlica octa
2 žlice vode
50 ml mlijeka
2 jaja
Ukoliko upotrebljavate smrznute višnje, stavite ih u cjedilo i
ostavite ih da se odmrznu (preko noći).
Zamijesite
tijesto od navedenih sastojaka. Stavite ga u kutiju s poklopcem (ili ga
zamotajte u foliju) te ga stavite u hladnjak na 2 sata.
Lim za pečenje (34 cm x 24 cm) obložite
papirom za pečenje.
Odmrznute,
ocijeđene višnje stavite u posudu i dodajte im šećer, griz, cimet, sitno
naribanu limunovu koru i rum pa sve lagano promiješajte. Ostavite nadjev da
odstoji 10ak min.
Hladno tijesto podijelite na 2
jednaka dijela.
Jedan
dio razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi
na veličinu lima za pečenje. Pomoću valjka stavite razvaljano tijesto na
dno lima. Na tijesto ravnomjerno rasporedite nadjev od višanja.
Drugi
komad tijesta također razvaljajte na veličinu lima i pomoću valjka stavite ga
na nadjev. Dlanovima malo pritisnite tijesto kako biste ga poravnali po
višnjama.
Pitu
stavite u pećnicu zagrijanu na 180°C i pecite oko 25 min. da odozgo porumeni.
Pečenu
pitu ostavite da se potpuno ohladi.
Prije
posluživanja posipajte ju šećerom u prahu.
Odlična i omiljena..kad bi mogla da kad postaviš slike ovaj tekst skembaš negd e doel..
OdgovoriIzbriši