Sastojci
mlado lišće mrkve (10ak grančica)
2 šalice oštrog brašna
1 čajna žlica slatke paprike
sol, papar
hladna voda
masnoća za prženje
Pomiješajte
brašno s malo soli, papra i mljevenom paprikom te dodajte toliko vode koliko je
potrebno da dobijete glatku smjesu, kao za palačinke, ali malo gušću. Smjesu
nemojte previše miješati, ostavite ju da odstoji pola sata u hladnjaku.
Lišće
mrkve podijelite na manje grančice, dužine 12ak cm. Operite ih i osušite
papirnatim ubrusom.
Umačite grančice u pripremljenu smjesu, otresite višak smjese i pržite ih u dubokoj masnoći da dobiju boju s obje strane.
Vadite ih na papirnati ubrus koji će upiti višak
masnoće. Posolite i poslužite.Umačite grančice u pripremljenu smjesu, otresite višak smjese i pržite ih u dubokoj masnoći da dobiju boju s obje strane.
Nema komentara:
Objavi komentar