srijeda, 23. srpnja 2014.

Viljamovka-krumpir

 

Sastojci
600 g krumpira
2 žumanjka
sol, papar
brašno
+
oko 100 g krušnih mrvica
masnoća za prženje
cijeli klinčići
neprskani listovi kruške za ukras (ili npr. listovi bosiljka)




Priprema

Ogulite krumpire, skuhajte ih u posoljenoj vodi, ocijedite ih i zdrobite u pire, neka se masa hladi 2-3 min.
Dodajte žumanjke, začine i oko 4 žlice brašna, promiješajte žlicom. Ostavite smjesu da se malo ohladi da ju možete mijesiti rukama i onda dodajte brašna koliko je potrebno da zamijesite tijesto. Tijesto se mora dati mijesiti, ali ne smije se lijepiti (o vrsti krumpira ovisi, koliko brašna treba staviti).

Od tijesta oblikujte 15-20 kruški: oblikujte kuglicu veličine marelice pa ju stanjite u gornjem dijelu. Kruške uvaljajte u krušne mrvice.

Pržite ih u vrućem ulju na niskoj temperaturi da dobiju boju sa svih strana (pazite da ne ostanu sirove u sredini).
Pržene kruške stavljajte na papirnati ubrus.

Na svaku krušku stavite list i zapiknite klinčić (kao peteljku).





2 komentara: