Sastojci
Jelke
150 g mljevenih keksa s maslacem (Piknik)
150 g kokosovog brašna
50 g margarina sobne temperature
50 g šećera u prahu
(1 žlica kakaa, po želji)
25 ml mlijeka
25 ml ruma
+
čajni kolutići slijepljeni kremom (manji sendvič keksi)
+
čajni kolutići slijepljeni kremom (manji sendvič keksi)
Krema
125 g biljne masti sobne temperature
225 g šećera u prahu
mlijeko
zelena boja
Ukrašavanje
šećerne perlice, zvjezdice, mrvice,…
Priprema
Za jelke, od navedenih sastojaka zamijesite smjesu.
Smjesu podijelite na 8-10 jednakih komada. Od svakog komada oblikujte kuglu, a onda ju izdužite
dlanovima i na jednom kraju stanjite da izgleda kao stožac. Smjesu stavite na
kolutić i dobro ju pritisnite, utapkajte ju prstima oko kolutića, kako bi se
što bolje zalijepila.
Za kremu, izmiksajte biljnu mast
da bude glatka, a onda polako dodavajte šećer u prahu, stalno miksajući. Miksajte da
krema bude glatka i lagana. Tada polako dodajte oko 1 žlicu mlijeka i sve
dobro izmiksajte. Na kraju dodajte boju i sve dobro promiješajte. Smjesom
napunite slastičarsku vrećicu sa zvjezdastim nastavkom i svaku jelku prekrijte
svojevrsnim puslicama. Ako se smjesa teško istiskuje kroz zvjezdasti nastavak
za ukrašavanje, dodajte malo mlijeka u smjesu i dobro ju promiješajte.
Na čvrstoću kreme utječu vlažnost zraka i koliko sitno je
mljeven šećer u prahu.
Jelke odmah ukrasite šećernim perlicama, zvjezdicama,…
Gotove jelke spremite u hladnjak.
Nema komentara:
Objavi komentar