nedjelja, 28. prosinca 2014.

Kremaste jelke


Sastojci
Jelke
150 g mljevenih keksa s maslacem (Piknik)
150 g kokosovog brašna
50 g margarina sobne temperature
50 g šećera u prahu
(1 žlica kakaa, po želji)
25 ml mlijeka
25 ml ruma
+
čajni kolutići slijepljeni kremom (manji sendvič keksi)

Krema
125 g biljne masti sobne temperature
225 g šećera u prahu
mlijeko
zelena boja

Ukrašavanje
šećerne perlice, zvjezdice, mrvice,…


 

Priprema
Za jelke, od navedenih sastojaka zamijesite smjesu.
Smjesu podijelite na 8-10 jednakih komada.  Od svakog komada oblikujte kuglu, a onda ju izdužite dlanovima i na jednom kraju stanjite da izgleda kao stožac. Smjesu stavite na kolutić i dobro ju pritisnite, utapkajte ju prstima oko kolutića, kako bi se što bolje zalijepila.

Za kremu, izmiksajte biljnu mast da bude glatka, a onda polako dodavajte šećer u prahu, stalno miksajući. Miksajte da krema bude glatka i lagana. Tada polako dodajte oko 1 žlicu mlijeka i sve dobro izmiksajte. Na kraju dodajte boju i sve dobro promiješajte. Smjesom napunite slastičarsku vrećicu sa zvjezdastim nastavkom i svaku jelku prekrijte svojevrsnim puslicama. Ako se smjesa teško istiskuje kroz zvjezdasti nastavak za ukrašavanje, dodajte malo mlijeka u smjesu i dobro ju promiješajte.
Na čvrstoću kreme utječu vlažnost zraka i koliko sitno je mljeven šećer u prahu.
Jelke odmah ukrasite šećernim perlicama, zvjezdicama,…
Gotove jelke spremite u hladnjak.




Nema komentara:

Objavi komentar