Sastojci
Kora
500-600 g Gauda sira, narezanog na tanke šnite
Nadjev
400 g topljenog sira za mazanje (sobne temperature)
50 g margarina sobne temperature
5 crnih, otkoštičenih maslina
15ak zelenih maslina punjenih paprikom
150 g konzerviranog miješanog povrća (kukuruz, paprika,
grašak)
sol, papar
mljeveni čili
Veći,
plitki lim (od pećnice) obložite papirom za pečenje te na njega posložite šnite
sira, jednu do druge, da se malo
preklapaju, važno je da između njih ne ostanu praznine. Na taj sloj sira,
složite još jedan sloj šnita sira. Od navedene količine sira, dobit ćete koru
dimenzija oko 34 cm x 30 cm.
Lim
sa sirom stavite u pećnicu zagrijanu na 150°C pa ga „pecite“ da se rastopi i
poveže u jednu veliku koru. Za to je potrebno oko 5 min.
Dobivenu
koru od sira ostavite na limu da se potpuno ohladi.
Za
nadjev, topljeni sir kremasto izmiksajte da bude gladak. Začinite ga solju, paprom
i čilijem (pazite na količinu soli, jer
su topljeni sir i masline slani).
Margarin
također kremasto izmiksajte pa ga dodajte izmiksanom siru i sada sve zajedno dobro
izmiksajte.
Crne
masline sitno nasjeckajte, konzervirani povrće ocijedite i po potrebi narežite
na kockice. Masline i povrće kuhačom umiješajte u smjesu od sira.
Ohlađenu
koru od sira premažite nadjevom. Uz jedan duži rub posložite zelene masline.
Uz
pomoć papira za pečenje čvrsto narolajte koru, mjesto spoja okrenite prema
dolje. Roladu zamotajte u papir za pečenje te ju stavite u hladnjak na nekoliko
sati.
Čvrstoća nadjeva ovisi o tome
kakav topljeni sir koristite.
Nadjev
bi trebao biti razmazan na debljinu od 1,5-2 cm. Možete upotrijebiti nadjev po
želji, ali nemojte ga nanijeti u pretankom sloju jer kora nije elastična i kod
pretjeranog savijanja, tj. rolanja mogla bi puknuti.
Nema komentara:
Objavi komentar