nedjelja, 7. prosinca 2014.

Popečci od kiselog kupusa


Sastojci
500-600  g naribanog kiselog kupusa
1veći  crveni luk
2 češnja češnjaka
1 žlica svinjske masti
1 čajna žlica kumina
1 žlica slatke mljevene paprike
4 jaja
250 g oštrog brašna
250 ml mlijeka (može i pivo)
sol, papar
masnoća za prženje


Priprema
Obje vrste luka očistite i sitno nasjeckajte. Popržite ih na zagrijanoj svinjskoj masti. Dodajte pripremljeni kupus, kumin i malo soli. Sve pržite na laganoj vatri 15ak min. da kupus omekša. Pred kraj umiješajte slatku papriku, te začinite solju i paprom.
Kupus ostavite da se ohladi.

U posudu umutite jaja pa dodajte brašno, sol, papar i mlijeko/pivo. Sve dobro umutite pjenjačom da dobijete glatku smjesu bez grudica. Ostavite ju da odstoji 15ak min.

Smjesi dodajte ohlađeni kupus i sve dobro promiješajte žlicom.


U posudi za prženje zagrijte masnoću. Žlicom grabite smjesu i u masnoću spuštajte hrpice oblikujući okruglaste popečke (debljine oko 1-1,5 cm).
Pržite ih na laganoj vatri. Kad dobiju boju s jedne strane, okrenite ih i pržite s druge strane.

Pečene popečke vadite na papirnati ubrus koji će upiti višak masnoće.




Nema komentara:

Objavi komentar