Sastojci
500-600 g naribanog
kiselog kupusa
1veći crveni luk
2 češnja češnjaka
1 žlica svinjske masti
1 čajna žlica kumina
1 žlica slatke mljevene paprike
4 jaja
250 g oštrog brašna
250 ml mlijeka (može i pivo)
sol, papar
masnoća za prženje
Obje
vrste luka očistite i sitno nasjeckajte. Popržite ih na zagrijanoj svinjskoj
masti. Dodajte pripremljeni kupus, kumin i malo soli. Sve pržite na laganoj
vatri 15ak min. da kupus omekša. Pred kraj umiješajte slatku papriku, te začinite
solju i paprom.
Kupus
ostavite da se ohladi.
U
posudu umutite jaja pa dodajte brašno, sol, papar i mlijeko/pivo. Sve dobro umutite
pjenjačom da dobijete glatku smjesu bez grudica. Ostavite ju da odstoji 15ak
min.
Smjesi
dodajte ohlađeni kupus i sve dobro promiješajte žlicom.
U
posudi za prženje zagrijte masnoću. Žlicom grabite smjesu i u masnoću spuštajte
hrpice oblikujući okruglaste popečke (debljine oko 1-1,5 cm).
Pržite
ih na laganoj vatri. Kad dobiju boju s jedne strane, okrenite ih i pržite s
druge strane.
Pečene
popečke vadite na papirnati ubrus koji će upiti višak masnoće.
Nema komentara:
Objavi komentar