Sastojci
150 g mljevenih keksa s maslacem (Piknik)
150 g kokosovog brašna
50 g margarina sobne temperature
100 g šećera u prahu
25 ml mlijeka
25 ml ruma
+
mljeveni keksi za doradu
Glazura
200 g čokolade za kuhanje
4 žlice biljnog ulja
Priprema
U multipraktik stavite mljevene kekse, kokos, šećer
margarin, mlijeko i rum pa uključite multipraktik da se svi sastojci povežu u
glatku smjesu.
Smjesu istresite na radnu površinu posipanu mljevenim keksom
i podijelite ju na 6 jednakih komada. Uzmite jedna komad i valjajući ga dlanovima po radnoj površini
napravite valjak, stanjite ga da mu promjer bude 1,5-2 cm. Na isti način
napravite dugačke valjke i od ostalih 5 komada. Po potrebi, radnu površinu
posipajte mljevenim keksima. Nemojte dodati previše keksa kako smjesa ne bi bila previše suha, stajanjem će se ionako stvrdnuti i osušiti.
U lonac natrgajte čokoladu, dodajte ulje i sve zagrijavajte
na laganoj vatri da se čokolada rastopi. Rastopljenu čokoladu ostavite da se
malo ohladi i sasvim malo zgusne.
Na odgovarajuću dugački pladanj stavite papir za pečenje i
na njega, jedan do drugog, položite 3 valjka, ostavljajući tek pokoji milimetar
prostora između njih. Premažite ih čokoladom, na njih složite dva valjka pa i
njih premažite čokoladom, na sredinu položite preostali valjak i sve prelijte
čokoladom odozgo i sa svih strana.
Kolač stavite u hladnjak barem na sat vremena da se čokolada
stvrdne.
Nema komentara:
Objavi komentar