Sastojci
Bijela smjesa
7 bjelanjaka
200 g šećera
25 g oštrog brašna
40 g kukuruznog škroba
(Gustin)
pola paketića praška za
pecivo
2 žlice octa
1 čajna žlica mljevene crne
kave
Žuta smjesa
7 žumanjaka
2 jaja
150 g šećera
2 žlice ulja
130 g oštrog brašna
pola paketića praška za
pecivo
1 žlica octa
Krema
1 konzerva kompota od breskve
1 prašak za puding od
vanilije
125 g margarina
10 g bijele želatine u prahu
3 žlice šećera
Za
bijelu smjesu, od bjelanjaka izmiksajte čvrsti snijeg. Postupno dodavajte šećer,
brašno i škrob te sve lagano izmiješajte. Prašak za
pecivo pomiješajte sa octom pa dodajte na kraju.
Lim za pečenje obložite papirom, pa žlicom stavljajte hrpice bjelanjka.
Posipajte ih mljevenom crnom kavom.
Za žutu smjesu, izmiksajte žumanjke, jaja i šećer. Zatim dodajte ulje,
brašno i na kraju prašak koji ste izmiješali s octom. Dobivenu smjesu prelijte
preko hrpica od bjelanjaka.
Sve pecite u pećnici zagrijanoj na 170°C oko pola sata. Pečeni biskvit
ostavite da se ohladi.
Za kremu, ocijedite breskve iz kompota. U sok dodajte vode koliko je
potrebno da dobijete 500 ml tekućine
U 100 ml tekućine dodajte prašak za puding i šećer. Ostatak tekućine
zakuhajte i u njoj skuhajte puding.
Želatinu prelijte vodom i ostavite da nabubri.
U topli puding dodajte nabubrenu želatinu i margarin sobne temperature te
sve izmiksajte. Na kraju lagano umiješajte kockice breskve.
Pečeni biskvit prerežite jednom vodoravno. Jedan dio premažite kremom i
poklopite drugim dijelom. Kolač stavite u hladnjak.
Po želji, kolač premažite šlagom od vanilije i posipajte koksom.
Izvor: Coolinarika.
Nema komentara:
Objavi komentar