srijeda, 21. siječnja 2015.

Sunčeve pjege


Sastojci
Bijela smjesa
7 bjelanjaka
200 g šećera
25 g oštrog brašna
40 g kukuruznog škroba (Gustin)
pola paketića praška za pecivo
2 žlice octa
1 čajna žlica mljevene crne kave

Žuta smjesa
7 žumanjaka
2 jaja
150 g šećera
2 žlice ulja
130 g oštrog brašna
pola paketića praška za pecivo
1 žlica octa

Krema
1 konzerva kompota od breskve
1 prašak za puding od vanilije
125 g margarina
10 g bijele želatine u prahu
3 žlice šećera




Priprema
Za bijelu smjesu, od bjelanjaka izmiksajte čvrsti snijeg. Postupno dodavajte šećer, brašno i škrob te sve lagano izmiješajte. Prašak za pecivo pomiješajte sa octom pa dodajte na kraju.
Lim za pečenje obložite papirom, pa žlicom stavljajte hrpice bjelanjka. Posipajte ih mljevenom crnom kavom.
Za žutu smjesu,  izmiksajte  žumanjke, jaja i šećer. Zatim dodajte ulje, brašno i na kraju prašak koji ste izmiješali s octom. Dobivenu smjesu prelijte preko hrpica od bjelanjaka.
Sve pecite u pećnici zagrijanoj na 170°C oko pola sata. Pečeni biskvit ostavite da se ohladi.

Za kremu, ocijedite breskve iz kompota. U sok dodajte vode koliko je potrebno da dobijete 500 ml tekućine
U 100 ml tekućine dodajte prašak za puding i šećer. Ostatak tekućine zakuhajte i u njoj skuhajte puding.
Želatinu prelijte vodom i ostavite da nabubri.
U topli puding dodajte nabubrenu želatinu i margarin sobne temperature te sve izmiksajte. Na kraju lagano umiješajte kockice breskve.

Pečeni biskvit prerežite jednom vodoravno. Jedan dio premažite kremom i poklopite drugim dijelom. Kolač stavite u hladnjak.


Po želji, kolač premažite šlagom od vanilije i posipajte koksom.


Izvor: Coolinarika.


Nema komentara:

Objavi komentar