Muffini
125 g margarina sobne temperature
100 g šećera
prstohvat soli
1 banana
3 jaja
130 g brašna
30 g kakaa
pola praška za pecivo (6 g)
70 g kokosovog brašna
100 g čokolade za kuhanje, sitno
nasjeckane
korneti ravnog dna, koji mogu
sami stajati
Ukrašavanje
125 g biljne masti (ili maslaca)
sobne temperature
225 g šećera u prahu
boje
Za
muffine: pjenasto izmiksajte margarin sa šećerom i solju. Dodavajte jedno po
jedno jaje, nakon svakog dodavanja jajeta dobro izmiksajte smjesu. Dodajte bananu
i opet sve dobro izmiksajte.
Prosijajte
brašno, kakao i prašak u jednu posudu. Suhe sastojke umiješajte u mokre
sastojke. Na kraju kuhačom u smjesu umiješajte kokosovo brašno i nasjeckanu
čokoladu.
Na
lim za pečenje složite kornete, napunite ih smjesom gotovo do ruba. Količina
muffina ovisi o veličini korneta (a oni se mogu pronaći u različitim
veličinama).
Lim
stavite u pećnicu zagrijanu na 190°C. Dužina pečenja ovisi o tome koliko su
muffini, odnosno korneti u kojima se smjesa peče, veliki. Obavezno provjerite
čačkalicom jeli smjesa pečena: zapiknite ju u sredini muffina, ako nije mokra,
muffini su pečeni. Za muffine u kornetima srednje veličine vrijeme pečenja
iznosi oko 20 min. Pečene muffine ostavite da se ohlade.
Za
ukrašavanje: biljnu mast mutite mikserom nekoliko minuta pa postupno dodavajte
šećer u prahu miksajući smjesu na laganoj brzini. Smjesu miksajte dok ne
postane lagana i glatka. Dobivenu smjesu podijelite u više zdjelica: jedna dio
ostavite takav kakav jest, a u ostale umiješajte boje po želji.
Slastičarskoj vrećici za ukrašavanje odrežite vrh i u nju stavite nastavak Wilton 2D (može i 1M). Vrećicu napunite kremom. Počevši od sredine muffina, na svakom ohlađenom muffinu oblikujte ružu. Za dvobojne ruže: uz jednu stranicu slastičarske vrećice razmažite čitavom dužinom npr. ružičastu smjesu , a ostatak vrećice ispunite bijelom smjesom te napravite dvobojnu ružu na muffinu.
Nema komentara:
Objavi komentar