Sastojci
1,5 kg krumpira
3 žlice kukuruzne palente
2 žlice krušnih mrvica
pola čajne žlice šećera
1 žlica slatke crvene paprike
ljuta crvena paprika
sol, papar
2 žlice svinjske masti
manji crveni i ljubičasti luk (veličine marelice), 6-7
komada
2 žlice ulja
svježe peršinovo lišće za ukras
Priprema
Krumpir ogulite, operite,
obrišite krpom pa prepolovite po dužini,
ako je krupniji možete ga narezati na četvrtine.
U većoj posudi pomiješajte sve
sastojke osim luka i ulja. Dodajte krumpir i sve dobro promiješajte rukama kako
bi se smjesa zalijepila za krumpir.
Luk oljuštite i zarežite na
osmine počevši odozgo, ali nemojte prerezati do kraja, u donjem dijelu svi
komadi luka trebaju se držati zajedno.
Lim od pećnice obložite papirom
za pečenje pa u njega stavite mast. Pećnicu uključite na 200 °C i odmah stavite
lim s mašću da se otopi, pazite da ne zagori. Izvadite lim iz pećnice, na njega
odmah stavite krumpir, promiješajte ga i
poravnajte. Na krumpir složite luk (nemojte ga ugurati između krumpira jer se
neće imati kamo „rascvjetati“). Ulje pomiješajte s malo soli i papra pa time
nakapajte luk.
Lim stavite u zagrijanu pećnicu i
krumpir pecite oko 50 min. (ovisno o veličini krumpira).
Pečeni krumpir ukrasite svježim
peršinovim lišćem.
Nema komentara:
Objavi komentar