srijeda, 2. ožujka 2016.

Krekeri od sjemenki


Sastojci
150 g miješanih sjemenki (smeđi i zlatni lan, sezam, suncokret)
100 ml hladne vode
prstohvat soli i papra (može i mljeveni čili)
1 čajna žlica suhog začinskog bilja po želji i/ili prstohvat češnjaka u granulama
1 žlica ulja



Priprema
U posudu stavite sjemenke te dodajte sol, papar i željene začine. Sve zalijte vodom i promiješajte žlicom. Smjesu ostavite da odstoji 15ak min.
Lim obložite papirom za pečenje, papir nauljite. Pećnicu uključite na 200 °C.



Sjemenke rasporedite na nauljeni papir da budu u sloju od 4-5 mm, poravnajte ih žlicom da svugdje budu iste debljine i da nema praznina među njima. Posebno poravnajte rubove da ne budu tanji, jer će tu smjesa zagorjeti tijekom pečenja.
Lim stavite u pećnicu i smjesu pecite 12-15 min. da ne potamni.
Pečenu smjesu ostavite da se potpuno ohladi.
Ohlađenu smjesu razlomite na komade.




Nema komentara:

Objavi komentar