srijeda, 23. prosinca 2015.

Pita od čokolade


Sastojci
Svijetli dio
1 jaje
100 g šećera
100 g mekanog margarina
60 g mljevenih oraha
100 g oštrog brašna

Tamni dio
4 jaja
100 g šećera
150 g mekanog margarina
100 g čokolade za kuhanje
1 žlica oštrog brašna

Glazura
150 g čokolade za kuhanje
60 g margarina
3 žlice ulja
3 žlice vode




Priprema
Za svijetli dio, izmiksajte jaje sa šećerom. Zatim dodajte margarin, orahe i brašno. Smjesu rasporedite u lim (oko 20 cm x 30 cm) obložen papirom za pečenje (papir namastite i pobrašnite). Lim stavite u pećnicu zagrijanu na 180 °C i pecite 10ak min.

Za tamni dio, odvojite žumanjke od bjelanjaka.
Od bjelanjaka izmiksajte snijeg.
Žumanjke izmiksajte sa šećerom. Dodajte margarin, rastopljenu mlaku čokoladu i brašno. Na kraju umiješajte snijeg od bjelanjaka.
Dobivenu smjesu rasporedite na napola zapečeni svijetli dio. Lim vratite u pećnicu i kolač pecite na 150 °C oko 50 min. Pečeni kolač ostavite da se ohladi.

Za glazuru, na pari otopite sve sastojke. Glazuru malo ohladite i prelijte po ohlađenom kolaču.


Izvor: adaptirani recept Coolinarike.


Nema komentara:

Objavi komentar