petak, 29. srpnja 2016.

Mramorni kolač s kruškama

Sastojci
Nadjev
500 g krušaka
2 žlice iscijeđenog limunovog soka
1-2 žlice šećera
voda

Biskvit
125 g mekanog margarina
125 g šećera
3 jaja sobne temperature
175 g brašna
pola praška za pecivo (6 g)
1 žlica kakaa
1 žlica mlijeka

Mrvice
80 g brašna
50 g hladnog margarina
30 g šećera

Priprema
Kruške operite, ogulite, prepolovite po dužini i izdubite im koštice. Prepolovljene kruške stavite u lonac, dodajte limunov sok i šećer te toliko vode koliko je potrebno da prekrije kruške. Sve zakuhajte i prokuhate 3-5 min. da kruške omekšaju, ali nemojte ih raskuhati (vrijeme kuhanja ovisi o vrsti i veličini kruški). Kuhane kruške ocijedite i ostavite da se ohlade.


Lim srednje veličine obložite papirom za pečenje, papir namastite i pobrašnite.

U većoj posudi pjenasto izmiksajte margarin sa šećerom. Dodajte jedno po jedno jaje i nakon dodavanja svakog jajeta dobro izmiksjate smjesu. Na kraju umiješajte brašno pomiješano s praškom za pecivo.
Na dno pripremljenog lima rasporedite 2/3 smjese. Preostaloj trećini smjese dodajte kakao i mlijeko pa tu smjesu rasporedite na svijetlu smjesu. Na smjesu odmah rasporedite kruške (obli dio prema gore).


Od hladnog margarina narezanog na listiće, brašna i šećera zamijesite mrvice i posipajte ih po kruškama.
Lim stavite u pećnicu zagrijanu na 180 °C i kolač pecite 20-30 min.


Nema komentara:

Objavi komentar