četvrtak, 21. travnja 2016.

Zapečena palenta s paprikama


Sastojci
200 g instant kukuruzne krupice
400 ml vode
1 povrtna kocka
200 ml mlijeka
sol, papar
2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
3 žlice svježeg, sitno nasjeckanog peršinovog lišća
nasjeckana čili papričica po želji
6-8 raznobojnih mladih, sitnih paprika
oko 50 g tvrdog, naribanog sira
oko 50 g kiselog vrhnja (20 % mm)
6-8 cherry/kruškolikih crvenih i žutih rajčica
lišće (francuskog) peršina za ukrašavanje

Priprema
Paprike operite, obrišite, prepolovite i izdubite, ali nemojte im odrezati peteljku.  Ako imate sitnu papriku paradajzericu ne trebate ju prepoloviti samo ju izdubite.
Rajčice operite, obrišite i preplovite po dužini.


U loncu zakuhajte vodu s mlijekom pa dodajte razmrvljenu kocku i palentu. Sve dobro promiješajte pjenjačom i kuhajte na laganoj vatri (prema uputi s pakiranja), povremeno promiješajte, začinite solju i paprom.
U kuhanu palentu umiješajte češnjak, čili papričicu i 3 žlice nasjeckanog peršinovog lišća. Vruću palentu stavite u namaštenu okruglu posudu za pečenje (promjera 22-24 cm). Paprike utisnite u vruću palentu s otvorom prema gore.


Naribani sir pomiješajte s kiselim vrhnjem, začinite solju i paprom. Pripremljenom smjesom napunite slastičarsku vrećicu (ili vrećicu za zamrzavanje)  i odrežite joj ćošak pa napunite paprike.
Između paprika rasporedite polovice rajčica, prerezanu stranu okrenite prema dolje.


Posudu stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C i pecite oko pola sata.
Ukrasite peršinovim lišćem. Poslužite odmah.


Nema komentara:

Objavi komentar