Sastojci
Biskvitna
smjesa
2 jaja
200 g šećera šećera
200 ml mlijeka
100 ml ulja
260 g brašna
1 prašak za pecivo
2 žlice kakaa
Nadjev od
griza
500 ml mlijeka
100 g kokosovo brašno
8 žlica šećera
1 vanilin šećer
4 žlice pšeničnog griza
Preljev
100 ml vode
50 g šećera
100 ml ruma
Glazura
100 g čokolade za
kuhanje
50 g margarina
3 žlice ulja
3 žlice vode
2 žlice šećera u prahu
Za
biskvitnu smjesu,miksajte jaja sa šećerom 5 min. Zatim dodajte brašno
pomiješano s praškom za pecivo, mlijeko i ulje te sve izmiksajte. Smjesu
podijelite na dab diejla i u jedan dio umiješajte kakao.
Lim (25 cm x 35 cm) obložite papirom za pečenje,
papir namastite i pobrašnite pa ulijte smeđu smjesu. Stavite ju u pećnicu
zagrijanu na 200 °C pecite oko 5 min. Za to vrijeme skuhajte nadjev od griza: u
lonac stavite mlijeko, kokos, obje vrste šećera i griz, dobro promiješajte i
stavite na štednjak da zakuha. Kad zakuha smjesu miješajući kuhajte oko 5 min.
da se zgusne.
Pečeni smeđi biskvit izvadite iz
pećnice i na njega odmah ravnomjerno razmažite vrući nadjev od griza. Po vrućem
nadjevu od griza odmah razmažite žutu
biskvitnu smjesu. Sve vratite u pećnicu i pecite oko 30 min.
Za preljev, u lončić stavite
vodu, rum i šećer, miješajte da se šećer rastopi. Kad zakuha, maknite s vatre.
Vrući preljev žlicom prelijte po
vrućem kolači i ostavite da se ohladi.
Za glazuru, u posudu stavite
nasjeckanu čokoladu, na listiće narezan margarin, ulje, vodu i šećer pa sve
otopite na pari, na sasvim laganoj vatri. Kad je smjesa glatka, maknite ju s
vatre i miješajte par minuta da se ohladi, a onda ju prelijte po ohlađenom
kolaču. Kolač stavite u hladnjak.
Nema komentara:
Objavi komentar