utorak, 23. veljače 2016.

Brzi kolač s kokosom

Sastojci
Biskvitna smjesa
2 jaja
200 g šećera šećera
200 ml mlijeka
100 ml ulja
260 g brašna
1 prašak za pecivo
2 žlice kakaa

Nadjev od griza
500 ml mlijeka
100 g kokosovo brašno
8 žlica  šećera
1 vanilin šećer
4 žlice pšeničnog  griza

Preljev
100 ml vode
50 g šećera
100 ml ruma

Glazura
100 g čokolade za kuhanje
50 g margarina
3 žlice ulja
3 žlice vode
2 žlice šećera u prahu


Priprema
Za biskvitnu smjesu,miksajte jaja sa šećerom 5 min. Zatim dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, mlijeko i ulje te sve izmiksajte. Smjesu podijelite na dab diejla i u jedan dio umiješajte kakao.
Lim  (25 cm x 35 cm) obložite papirom za pečenje, papir namastite i pobrašnite pa ulijte smeđu smjesu. Stavite ju u pećnicu zagrijanu na 200 °C pecite oko 5 min. Za to vrijeme skuhajte nadjev od griza: u lonac stavite mlijeko, kokos, obje vrste šećera i griz, dobro promiješajte i stavite na štednjak da zakuha. Kad zakuha smjesu miješajući kuhajte oko 5 min. da se zgusne.


Pečeni smeđi biskvit izvadite iz pećnice i na njega odmah ravnomjerno razmažite vrući nadjev od griza. Po vrućem nadjevu od griza odmah razmažite  žutu biskvitnu smjesu. Sve vratite u pećnicu i pecite oko 30 min.
Za preljev, u lončić stavite vodu, rum i šećer, miješajte da se šećer rastopi. Kad zakuha, maknite s vatre.
Vrući preljev žlicom prelijte po vrućem kolači i ostavite da se ohladi.
Za glazuru, u posudu stavite nasjeckanu čokoladu, na listiće narezan margarin, ulje, vodu i šećer pa sve otopite na pari, na sasvim laganoj vatri. Kad je smjesa glatka, maknite ju s vatre i miješajte par minuta da se ohladi, a onda ju prelijte po ohlađenom kolaču. Kolač stavite u hladnjak.


Nema komentara:

Objavi komentar