utorak, 14. lipnja 2016.

Mediteranska pita


Sastojci
200 g Feta sira
150 g zelenih maslina (punjenih paprikom)
50 g otkoštičenih crnih maslina
50 g sušenih rajčica (zalijanih uljem)
3 jaja
100 ml ulja
100 ml kiselog vrhnja
200 g oštrog brašna
1 prašak za pecivo
na vrhu noža soli
papar, mljeveni čili



Priprema
Zelene i crne masline ugrubo narežite, neke možete ostaviti i cijele.
Feta sir malo razmrvite, nemojte ga posve zdrobiti.
Suhe rajčice ocijedite iz ulja pa ih sitno nasjeckajte.
Jaja izmiksajte s uljem i vrhnjem. Dodajte brašno pomiješano s praškom, solju, paprom i čilijem te sve dobro izmiksajte. Nemojte dodavati više soli jer su Feta sir, masline i suhe rajčice ionako slani.

Dodajte masline, sir i rajčice pa sve promiješajte kuhačom.

Dugi, uski kalup (35cm x 7cm) obložite papirom za pečenje. Papir namastite i pobrašnite. Pripremljenu smjesu ravnomjerno rasporedite u kalup.
Kalup stavite u pećnicu zagrijanu na 180°C i pitu pecite oko 40 min.

Pečenu pitu ostavite u kalupu 10ak min., a onda ju pomoću papira izvadite i ostavite da se posve ohladi.



Savjet: Kada potrošite rajčice iz ulja, preostalo ulje možete upotrijebiti primjerice u ovom receptu.



Nema komentara:

Objavi komentar