Sastojci
200 g Feta sira
150 g zelenih maslina (punjenih paprikom)
50 g otkoštičenih crnih maslina
50 g sušenih rajčica (zalijanih uljem)
3 jaja
100 ml ulja
100 ml kiselog vrhnja
200 g oštrog brašna
1 prašak za pecivo
na vrhu noža soli
papar, mljeveni čili
Zelene
i crne masline ugrubo narežite, neke možete ostaviti i cijele.
Feta
sir malo razmrvite, nemojte ga posve zdrobiti.
Suhe
rajčice ocijedite iz ulja pa ih sitno nasjeckajte.
Jaja
izmiksajte s uljem i vrhnjem. Dodajte brašno pomiješano s praškom, solju,
paprom i čilijem te sve dobro izmiksajte. Nemojte dodavati više soli jer su
Feta sir, masline i suhe rajčice ionako slani.
Dodajte
masline, sir i rajčice pa sve promiješajte kuhačom.
Dugi,
uski kalup (35cm x 7cm) obložite papirom za pečenje. Papir namastite i
pobrašnite. Pripremljenu smjesu ravnomjerno rasporedite u kalup.
Kalup
stavite u pećnicu zagrijanu na 180°C i pitu pecite oko 40 min.
Pečenu
pitu ostavite u kalupu 10ak min., a onda ju pomoću papira izvadite i ostavite
da se posve ohladi.
Savjet: Kada potrošite rajčice iz
ulja, preostalo ulje možete upotrijebiti primjerice u ovom receptu.
Nema komentara:
Objavi komentar