nedjelja, 9. studenoga 2014.

Nadjevene paprike



Sastojci
4 žute paprike (svaka 100 g)
60 g zobenih pahuljica
60 g pšeničnih pahuljica
3 žlice bundevinih sjemenki
120 ml vode
sol, papar
ljuta mljevena paprika
5 žlica ulja
1 manji crveni luk
2 češnja češnjaka
50 g crvene paprike
50 g zelenih mahuna
100 g mozzarelle
100 g feta sira

Umak
400 g rajčica
2 žlice ulja
1 manji crveni luk
sol, papar
nasjeckano peršinovo lišće


Priprema 
Paprike operite, odrežite im gornji dio i izdubite ih.
Pahuljice stavite u zdjelu, prelijte vodom i dobro ih promiješajte. Ostavite ih da odstoje 10ak min.

Luk i češnjak oljuštite i sitno nasjeckajte.
Papriku narežite na kockice.
Mahune narežite na manje komade.
U wok tavi zagrijte 3 žlice ulja i dodajte nasjeckani  luk i češnjak, kratko ih popržite. Zatim dodajte namočene pahuljice, bundevine sjemenke, sol, papar i ljutu papriku, pržite pahuljice oko 5 min. da porumene sa svih strana, pritom ih miješajte kuhačom i drobite na manje komade.

Popržene pahuljice prebacite u zdjelu, a u wok tavi zagrijte preostale 2 žlice ulja i dodajte mahune, pržite ih 2-3 min. Zatim dodajte papriku i sve pržite da povrće omekša.
Kad je povrće mekano, tavu maknite s vatre, dodajte pahuljice i natrgajte mozzarellu pa sve dobro promiješajte.

Za umak, rajčice operite, očistite i narežite na kocke pa ih skašite štapnim mikserom.
Luk očistite i sitno nasjeckajte. Ispržite ga na zagrijanom ulju pa dodajte rajčice. Začinite ih solju i paprom pa kuhajte umak 10ak min., povremeno miješajući. Na kraju umiješajte nasjeckano peršinovo lišće.


Manju dublju posudu (promjera 18 cm, visine oko 7 cm) namastite pa u nju ulijte umak.
Paprike na vrh napunite pripremljenim nadjevom. Ukoliko vam je ostalo nadjeva rasporedite ga između paprika. Na svaku papriku zdrobite feta sir.

Posudu stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C i pecite oko 45 min. Nakon pola sata prekrijte jelo aluminijskom folijom kako ne bi previše potamnjelo.

Pečene paprike ukrasite nasjeckanim peršinovim lišćem.



Nema komentara:

Objavi komentar