Sastojci
Biskvit
3 jaja
125 g šećera
3 žlice vruće vode
125 g oštrog brašna
1 puna žlica kakaa
pola praška za pecivo
Nadjev
500 g bobica aronije
500 ml vode
250 g šećera
1 vanilin šećer
prstohvat cimeta
2 praška za puding od maline
keksi s maslacem i kakaom (oko 12 komada)
Ukrašavanje
1-2 vrećice šlaga (od vanilije)
naribana čokolada
Za biskvit, odvojite bjelanjke od žumanjaka. Od
malo posoljenih bjelanjaka izmiksajte snijeg. U drugoj posudi izmiksajte
žumanjke sa šećerom. Dodajte vodu i kratko promiksajte. Umiješajte i brašno
pomiješano s kakaom i praškom za pecivo. Na kraju lagano umiješajte snijeg od
bjelanjaka.
Lim dimenzija 40 cm x 32 cm (ili od pećnice) obložite papirom za pečenje, papir
namastite i pobrašnite pa ulijte smjesu. Lim stavit eu pećnicu zagrijanu na 220
°C i pecite 10ak min. Pečeni biskvit ostavite da se ohladi.
Ohlađeni biskvit prerežite okomito, po sredini da
dobijete dvije jednake biskvitne kore.
Jednu koru stavite na odgovarajući pladanj.
Za nadjev, aroniju operite i stavite u lonac s 400
ml vode i obje vrste šećera. Kad zakuha, kuhajte ju na srednjoj vatri 10ak
min., povremeno promiješajte.
Prašak za puding razmutite u 100 ml vode pa ga
ulijte u lonac s aronijom, dodajte cimet. Dobro promiješajte kuhačom i
prokuhajte oko 2 min. da se smjesa
zgusne kao puding.
Pola vrućeg nadjeva namažite na biskvit, na to
složite kekse, premažite ostatkom nadjeva i poklopite drugim biskvitom.
Kolač ostavite da se ohladi.
Za ukrašavanje, šlag izmiksajte s odgovarajućom
količinom tekućine prema uputi s pakiranja i premažite kolač, posipajte
naribanom čokoladom i stavite u hladnjak, barem na 2 sata.
Nema komentara:
Objavi komentar