srijeda, 2. rujna 2015.

Kocke s aronijom


Sastojci
Biskvit
3 jaja
125 g šećera
3 žlice vruće vode
125 g oštrog brašna
1 puna žlica kakaa
pola praška za pecivo

Nadjev
500 g bobica aronije
500 ml vode
250 g šećera
1 vanilin šećer
prstohvat cimeta
2 praška za puding od maline
keksi s maslacem i kakaom (oko 12 komada)

Ukrašavanje
1-2 vrećice šlaga (od vanilije)
naribana čokolada



Priprema
Za biskvit, odvojite bjelanjke od žumanjaka. Od malo posoljenih bjelanjaka izmiksajte snijeg. U drugoj posudi izmiksajte žumanjke sa šećerom. Dodajte vodu i kratko promiksajte. Umiješajte i brašno pomiješano s kakaom i praškom za pecivo. Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.
Lim dimenzija 40 cm x 32 cm (ili od pećnice) obložite papirom za pečenje, papir namastite i pobrašnite pa ulijte smjesu. Lim stavit eu pećnicu zagrijanu na 220 °C i pecite 10ak min. Pečeni biskvit ostavite da se ohladi.

Ohlađeni biskvit prerežite okomito, po sredini da dobijete dvije jednake biskvitne kore.
Jednu koru stavite na odgovarajući pladanj.

 
Za nadjev, aroniju operite i stavite u lonac s 400 ml vode i obje vrste šećera. Kad zakuha, kuhajte ju na srednjoj vatri 10ak min., povremeno promiješajte.
Prašak za puding razmutite u 100 ml vode pa ga ulijte u lonac s aronijom, dodajte cimet. Dobro promiješajte kuhačom i prokuhajte oko 2 min.  da se smjesa zgusne kao puding.


Pola vrućeg nadjeva namažite na biskvit, na to složite kekse, premažite ostatkom nadjeva i poklopite drugim biskvitom.
Kolač ostavite da se ohladi.



Za ukrašavanje, šlag izmiksajte s odgovarajućom količinom tekućine prema uputi s pakiranja i premažite kolač, posipajte naribanom čokoladom i stavite u hladnjak, barem na 2 sata.


Nema komentara:

Objavi komentar