srijeda, 24. veljače 2016.

Biskvitna pita od jabuka

Sastojci
Nadjev
600 g jabuka
cimet
200 g šećera
2-3 žlice krušnih mrvica
oko 3 žlice miješanog džema

Biskvit
4 jaja
prstohvat soli
300 g šećera
1 vanilin šećer
260 g brašna
1 prašak za pecivo
ribana kora 1 limuna
200 ml mlijeka
200 ml ulja

Priprema
Za nadjev, jabuke ogulite i naribajte.

Za biskvit, odvojite bjelanjke od žumanjaka.
Od posoljenih bjelanjaka  izmiksajte snijeg.
U drugoj posudi dobro izmiksajte žumanjke s obje vrste šećera.
Brašno pomiješajte s limunovom korom, praškom, mlijekom i uljem pa naizmjence umiksajte  snijeg i smjesu od žumanjaka.  
Lim srednje veličine (oko 20 cm x 30 cm) obložite papirom za pečenje, papir namastite i pobrašnite. U lim ulijte polovicu smjese i stavite ga u pećnicu zagrijanu na 180 °C te biskvitnu smjesu pecite 10ak min.


Naribane jabuke pomiješajte s cimetom, šećerom i krušnim mrvicama.
Izvadite lim iz pećnice i premažite ga džemom. Zatim ravnomjerno rasporedite nadjev od jabuka i prelijte ga drugom polovicom biskvitne smjese.
Lim vratite u pećnicu i kolač pecite oko pola sata.

Pečeni kolač izvadite i ostavite da se ohladi.
Ohlađeni kolač posipajte šećerom u prahu.



Nema komentara:

Objavi komentar