srijeda, 17. veljače 2016.

Curry s krumpirom i breskvama



Sastojci
500 g krumpira
500 g kelja (može i kupus ili poriluk)
1 mala limenka kompota od breskve (oko 430 g ocijeđene mase)
3 paprike (raznobojne)
1 crveni  luk
3 žlice ulja
2 čajne žlice curryja u prahu
1 žlica brašna
250 ml vode
1 povrtna kocka za juhu
150  ml kiselog vrhnja
100 ml vode
sol, papar
mljeveni čili

Priprema
Krumpir ogulite, operite, narežite na kocke veličine 2-3 cm i skuhajte u posoljenoj vodi, nemojte ga raskuhati. Kuhani krumpir ocijedite.

Kelj (kupus/poriluk) očistite, operite i narežite na rezance širine oko 0,5 cm.

U loncu zakuhajte vodu, posolite ju, dodajte kelj i kuhajte ga 3-4 min. Kuhani kelj ocijedite i odmah uronite u posudu s hladnom vodom kako bi zadržao zelenu boju. Nakon par minuta, prebacite ga u cjedilo da se ocijedi.


Breskve ocijedite i narežite na kockice.

Luk očistite i sitno nasjeckajte. Paprike očistite i narežite na tanke rezance.  U većem loncu na zagrijanom ulju popržite luk i dodajte papriku te ju pržite da omekša.
Dodajte curry, promiješajte i sve pržite 2 min. Dodajte brašno i opet pržite 2 min. Zatim dodajte 250 ml vode i natrganu kocku, dobro promiješajte pjenjačom. Kad zakuha, maknite s vatre i umiješajte kiselo vrhnje koje  ste prethodno umutili sa 100 ml vode. Vratite sve na štednjak i kuhajte na laganoj vatri oko 3 min. Začinite solju, paprom i čilijem. Umiješajte krumpir, kelj i breskve i sve ostavite da još jednom zakuha.

Poslužite odmah, uz kuhanu rižu.


2 komentara: