Sastojci
500
g krumpira
500
g kelja (može i kupus ili poriluk)
1
mala limenka kompota od breskve (oko 430 g ocijeđene mase)
3
paprike (raznobojne)
1
crveni luk
3
žlice ulja
2
čajne žlice curryja u prahu
1
žlica brašna
250
ml vode
1
povrtna kocka za juhu
150 ml kiselog vrhnja
100
ml vode
sol,
papar
mljeveni
čili
Priprema
Krumpir
ogulite, operite, narežite na kocke veličine 2-3 cm i skuhajte u posoljenoj
vodi, nemojte ga raskuhati. Kuhani krumpir ocijedite.
U
loncu zakuhajte vodu, posolite ju, dodajte kelj i kuhajte ga 3-4 min. Kuhani
kelj ocijedite i odmah uronite u posudu s hladnom vodom kako bi zadržao zelenu
boju. Nakon par minuta, prebacite ga u cjedilo da se ocijedi.
Breskve
ocijedite i narežite na kockice.
Luk
očistite i sitno nasjeckajte. Paprike očistite i narežite na tanke rezance. U većem loncu na zagrijanom ulju popržite luk
i dodajte papriku te ju pržite da omekša.
Dodajte
curry, promiješajte i sve pržite 2 min. Dodajte brašno i opet pržite 2 min.
Zatim dodajte 250 ml vode i natrganu kocku, dobro promiješajte pjenjačom. Kad
zakuha, maknite s vatre i umiješajte kiselo vrhnje koje ste prethodno umutili sa 100 ml vode. Vratite
sve na štednjak i kuhajte na laganoj vatri oko 3 min. Začinite solju, paprom i
čilijem. Umiješajte krumpir, kelj i breskve i sve ostavite da još jednom zakuha.
Poslužite
odmah, uz kuhanu rižu.
Divne boje u tanjiru. Ovo mi se jako dopada. Divan recept.
OdgovoriIzbrišiProbaj:)
Izbriši