Sastojci
500 g raznobojnih paprika
1 crveni luk
1 češanj češnjaka
30 g maslaca
sol, papar
100-150 g tjestenine u obliku krupnih školjki (tzv. conchiglie)
oko 150 g mozzarelle
svježe peršinovo lišće
Priprema
Papriku operite, očistite i narežite na tanke
rezance.
Crveni luk i češnjak oljuštite i nasjeckajte.
U dubokoj tavi zagrijte maslac pa dodajte obje
vrste luka i papriku, posolite. Sve pržite da paprika omekša, začinite solju i
paprom.
Papriku rasporedite u namaštenu posudu za pečenje.
Tjesteninu skuhajte u posoljenoj vodi prema uputi s
pakiranja. Kuhanu tjesteninu ocijedite i isperite vodom pa ju ostavite u malo
ocijedi u cjedilu.
Ocijeđene školjke rasporedite među papriku u posudi
za pečenje. U svaku školjku stavite komadić mozzarelle.
Posudu stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C i
pecite par minuta samo da se mozzarella rastopi. Posipajte peršinovim lišćem i
poslužite odmah.
Nema komentara:
Objavi komentar