Sastojci
800 g tikve (butternut ili hokkaido)
400 g krumpira
2 crvene paprike
150 g graška
50 g suhog žutog graška
2 rajčice
1 crveni luk
2 češnja češnjaka
1 mala mrkva
1 mali pastrnjak
50 g maslaca
150 g riže
1 l vode
1 povrtna kocka
sol, papar
ružmarin, majčina dušica, lovorov list, peršinovo lišće
Tikvu operite, ogulite (hokkaido tikvu ne trebate
guliti jer je kora jestiva), prepolovite po dužini i žlicom izvadite sredinu s
košticama. Meso tikve narežite na kocke veličine 2 cm x 2-3 cm.
Krumpir ogulite i operite i narežite na manje kocke
1 cm x 1 cm.
Paprike i rajčice, operite, očistite i narežite na
kockice.
Mrkvu i pastrnjak operite očistite i narežite na
kolute ili kockice.
Obje vrste luka očistite i sitno nasjeckajte.
U posudi koja je pogodna i za pećnicu najprije na
štednjaku rastopite maslac pa dodajte obje vrste luka i papriku, posolite,
popaprite te ih kratko popržite. Zatim dodajte sve povrće, zalijte vodom te
dodajte razmrvljenu kocku za juhu, sol i papar. Kad zakuha umiješajte i rižu.
Posudu stavite u pećnicu zagrijanu na 220 °C i
pecite 30-40 min. da povrće omekša (probajte jesu li krumpir i grašak omekšali,
ako su oni mekani, onda je i ostalo povrće sigurno mekano).
Nema komentara:
Objavi komentar