petak, 18. rujna 2015.

Povrtni đuveć iz pećnice


Sastojci
800 g tikve (butternut ili hokkaido)
400 g krumpira
2 crvene paprike
150 g graška
50 g suhog žutog graška
2 rajčice
1 crveni luk
2 češnja češnjaka
1 mala mrkva
1 mali pastrnjak
50 g maslaca
150 g riže
1 l vode
1 povrtna kocka
sol, papar
ružmarin, majčina dušica, lovorov list, peršinovo lišće

Priprema
Tikvu operite, ogulite (hokkaido tikvu ne trebate guliti jer je kora jestiva), prepolovite po dužini i žlicom izvadite sredinu s košticama. Meso tikve narežite na kocke veličine 2 cm x 2-3 cm.
Krumpir ogulite i operite i narežite na manje kocke 1 cm x 1 cm.
Paprike i rajčice, operite, očistite i narežite na kockice.
Mrkvu i pastrnjak operite očistite i narežite na kolute ili kockice.
Obje vrste luka očistite i sitno nasjeckajte.


U posudi koja je pogodna i za pećnicu najprije na štednjaku rastopite maslac pa dodajte obje vrste luka i papriku, posolite, popaprite te ih kratko popržite. Zatim dodajte sve povrće, zalijte vodom te dodajte razmrvljenu kocku za juhu, sol i papar. Kad zakuha umiješajte i rižu.
Posudu stavite u pećnicu zagrijanu na 220 °C i pecite 30-40 min. da povrće omekša (probajte jesu li krumpir i grašak omekšali, ako su oni mekani, onda je i ostalo povrće sigurno mekano).




Nema komentara:

Objavi komentar