Sastojci
3 jaja
100 ml ulja
100 g kiselog vrhnja
200 g oštrog brašna
1 prašak za pecivo
200 g crvenih kruškolikih rajčica
50 g žutih kruškolikih rajčica
100 g zelenih maslina
50 g crnih maslina
2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
200 g Feta sira, narezanog na kockice
3 žlice svježeg, sitno nasjeckanog peršinovog lišća
sol, papar
sezam
Priprema
Rajčice operite i obrišite.
Masline dobro ocijedite. Dio maslina prepolovite, a dio neka ostane u
komadu.
U posudu stavite jaja, ulje i kiselo vrhnje pa sve kratko
promiksajte da se poveže. Dodajte brašno, prašak za pecivo, sol i papar te sve
još jednom kratko promiksajte. Dodajte češnjak, sir, peršinovo lišće i masline
pa sve dobro promiješajte kuhačom.
Uski, visoki kalup dužine 30 cm obložite papirom za pečenje.
Papir namastite i pobrašnite.
U kalup stavite oko 1/3 smjese, po njoj složite oko polovicu
rajčica, prekrijte ih 1/3 smjese i po njoj opet složite rajčice i prelijte ih
ostatkom smjese. Odozgo posipajte sezam.
Kalup stavite u pećnicu zagrijanu na 180 °C i pitu pecite
oko 40 min.
Pečenu pitu ostavite da se 10ak min. hladi u kalupu, a onda
ju izvadite i ostavite da se potpuno ohladi.
Izvor: adaptirani recept iz časopisa Čarolija okusa, 22. 11.
2007.
Nema komentara:
Objavi komentar