Sastojci
4-5 špičastih paprika (rog)
1 crveni luk, sitno nasjeckan
200 g krumpira
700 g graha
1 češanj češnjaka, zgnječen
1 rajčica
1 čajna žlica slatke mljevene paprike
sol, papar
100 g krem sira
ulje
limunov sok
ocat
6 žlica svježeg lišća francuskog peršina
Paprike operite, odrežite im gornji dio po dužini i narežite ga na
kockice.
U tavi zagrijte 2 žlice ulja pa na njemu popržite polovicu narezanih
paprika.
Krumpir, operite, ogulite i prepolovite, ako je krupniji, narežite ga
na veće kocke. Ako imate mladi grah (smrznuti neblanširani ili svježi), stavite
ga u lonac zajedno s krumpirom, prepolovljenom rajčicom, mljevenom paprikom, češnjakom i vodom, kad zakuha sve
kuhajte oko pola sata da povrće omekša.
Ako nemate mladi grah, onda u lonac s vodom, rajčicom, mljevenom
paprikom i češnjakom stavite grah kakav imate (namočite ga preko noći) i skuhajte ga. Oko pola sata prije kraja
kuhanja dodajte mu krumpir. Ili krumpir skuhajte posebno.
Kuhani grah ocijedite, no
sačuvajte 8 žlica tekućine. Od ukupne količine graha odvojite 200 g. Preostali
grah i ocijeđeni kuhani krumpir pomiješajte i zdrobite u pire zajedno s 2 žlice
ulja i krem sirom. U pire umiješajte 3 žlice nasjeckanog peršinovog lišća i
popržene kockice paprike. Začinite solju, paprom i limunovim sokom.
Pripremljenim pireom napunite paprike. Poslažite ih u nauljenu posudu za pečenje, odozgo ih
nakapajte uljem i stavite u pećnicu
zagrijanu na 200 °C te ih pecite 30ak min.
Za vinaigrette: u posudu stavite 8 žlica tekućine u kojoj se kuhao
grah, 5 žlica ulja, nasjeckani crveni luk, preostale nepopržene kockice
paprike, 3 žlice natrganog lišća francuskog peršina i 200 g graha. Začinite
solju, paprom i octom.
Po pečenim paprikama prelijte pola pripremljenog vinaigrettea i poslužite ih uz preostali
vinaigrette.
Izvor:
adaptirani recept sa stranice Essen und Trinken.
Nema komentara:
Objavi komentar