Sastojci
1 špageti tikva (1 kg)
ulje
sol, papar
majčina dušica
500 g paprike (crvene, zelene, žute)
1 crveni luk
1 češanj češnjaka
250 g (sitnih) crvenih i žutih rajčica
150-200 g Feta sira
3 žlice svježeg, sitno nasjeckanog peršinovog lišća
Priprema
Tikvu operite i prepolovite pa žlicom izdubite koštice.
Lim za pečenje obložite papirom za pečenje.
2 žlice ulja pomiješajte s malo majčine dušice te solju i paprom. Time
premažite tikvu iznutra. Polovice tikve stavite na lim tako da prerezana strana
bude okrenuta prema dolje. Lim stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C i tikvu
pecite oko 30 min.
Pečenu tikvu ostavite da se malo ohladi.
Držeći vilicu okomito na tikvu „grebite“ meso tikve prema sredini da
dobijete rezance.
Na YouTubeu možete naći upute za pripremu špageti tikve.
Rajčice operite i prepolovite ili narežite na manje komade.
Obje vrste luka očistite i sitno nasjeckajte.
Paprike operite, očistite i narežite na rezance.
U dubljoj tavi zagrijte 3 žlice ulja pa dodajte obje vrste luka i
papriku, posolite i sve pržite da paprika omekša.
Omekšanoj paprici primiješajte rezance tikve i pričekajte da se sve zagrije. Umiješajte sol,
papar, narezano peršinovo lišće, Fetu i rajčice.
Poslužite odmah u „ljušturi“ od izdubljene tikve.
Nema komentara:
Objavi komentar