utorak, 15. rujna 2015.

Zapečena tikva s povrćem

Sastojci
1 kg tikve (hokkaido, butternut)
600 g sitnog krumpira
1-2 mrkve
1-2 pastrnjaka
2 češnja  češnjaka
ulje
sol, papar
2 grančice ružmarina
suha majčina dušica
sitno nasjeckano svježe peršinovo lišće
50 ml ulja
kukuruzna krupica za posudu



Priprema
Tikvu operite, ogulite (hokkaido tikvu ne trebate guliti jer je kora jestiva), prepolovite po dužini i žlicom izvadite sredinu s košticama. Meso tikve narežite na 2 cm debele ploške, preplovite ih po sredini.

Krumpir ogulite i operite, ako je krupniji, možete ga prepoloviti.
Mrkvu i pasternjak očistite i operite pa ih preplovite ili narežite na četvrtine po dužini (ako su veći, narežite ih na manje komade).

Češnjak oljuštite i ostavite u komadu.

Tikvu, krumpir, pastrnjak, mrkvu i češnjak stavite u zdjelu, sve začinite solju i paprom, dodajte ulje i dobro promiješajte (najbolje rukama). Povrće stavite u posudu za pečenje koju ste nauljili i posipali kukuruznom krupicom.
Po povrću rasporedite oprane grančice ružmarina i majčinu dušicu.



Posudu stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C i povrće pecite oko 50 min. Posipajte peršinovim lišćem i odmah poslužite.


Nema komentara:

Objavi komentar