Sastojci
Biskvit
3 jaja
prstohvat soli
90 g šećera
90 g brašna
Krema
700 ml mlijeka
180 g kokosovog brašna
100 g šećera
30 g kukuruznog škroba (Gustina)
15 g želatine u prahu
200 ml biljnog šlaga
oko 200 g kockica lubenice
oko 300 g kockica dinje (različite vrste)
Ukrašavanje
10ak kuglica lubenice
oko 25 kuglica različitih vrsta dinje
Preljev
1/3 vrećice prozirnog preljeva za torte (oko 4 g)
1 čajna žlica šećera
80 ml vode
Za biskvit, u veliku posudu (smjesa će narasti
tijekom miksanja) stavite cijela jaja, sol i šećer te miksajte 20 minuta na
najvećoj brzini. Zatim na smjesu od jaja prosijajte brašno i lagano
promiješajte kuhačom. Okrugli lim (promjera 20ak cm) obložite papirom za
pečenje (papir namastite i pobrašnite). Ulijte smjesu i lim stavite u pećnicu
zagrijanu na 180 °C i pecite 20ak min. Provjerite čačkalicom je li biskvit
pečen.
Pečeni biskvit ostavite da se 5 min. hladi u
kalupu, a onda ga istresite na pladanj, odlijepite papir i ostavite da se
potpuno ohladi.
Ohlađeni biskvit prerežite jednom vodoravno.
Više vrsta dinje i lubenicu izdubite žličicom da
dobijete kuglice, sačuvajte sok koji se pritom iscijedi. Dijelove koji su
ostali nakon oblikovanja kuglica narežite na kockice.
Za kremu, želatinu prelijte hladnom vodom i
ostavite ju da nabubri.
600 ml mlijeka zakuhajte s kokosovim brašnom i
šećerom.
100 ml mlijeka pomiješajte s Gustinom i umiješajte
ga u smjesu od mlijeka i skuhajte.
U toplo umiješajte nabubrenu želatinu. Smjesu
ostavite da se ohladi.
Izmiksajte šlag i umiješajte ga u ohlađenu smjesu.
Oko ¼ kreme stavite na stranu, a u preostalu kremu
kuhačom umiješajte kockice lubenice i dinje i sok koji ste sačuvali prilikom
oblikovanja kuglica.
Jednu koru stavite na pladanj za posluživanje i oko
nje stavite obruč za torte. Pola kreme s kockicama voća ravnomjerno rasporedite
na tu koru i poklopite drugom korom. Na drugu koru rasporedite ostatak kreme s
kockicama voća. Na tu kreme rasporedite ¼ sačuvane kreme bez voća.
Tortu stavite u hladnjak na 30ak min. (kako bi se
gornji sloj kreme dovoljno stvrdnuo da na njega možete slagati kuglice voća, a
da one ne potonu posve u kremu).
Zatim tortu izvadite iz hladnjaka i odozgo
naizmjence lagano utisnite kuglice lubenice i dinje.
Za preljev, u lončić stavite prašak, šećer i vodu,
promiješajte da nema grudica pa miješajući zakuhajte i maknite s vatre.
Ostavite preljev da se hladi oko 1 min. Pomoću kista preljevom sasvim
tanko premažite voće (ako se preljev
stvrdne prije nego ste završili s nanošenjem na tortu, rastopite ga na laganoj
vatri). Preostali preljev rasporedite između kuglica voća.
Tortu stavite u hladnjak na 8 sati (preko noći).
Sutradan, pomoću tankog noža odvojite tortu od
obruča i poslužite.
Autor je uklonio komentar.
OdgovoriIzbriši