ponedjeljak, 3. kolovoza 2015.

Kukuruzne tikvice


Sastojci
75 g pšeničnog brašna
75 g kukuruznog brašna
1 čajna žlica šećera
pola čajne žlice praška za pecivo (3 g)
sol, papar
1 veliko jaje
oko 150 ml mlijeka
+
2 tikvice srednje veličine
oštro brašno
masnoća za prženje




Priprema
Tikvice operite, očistite i narežite ne okrugle ploške debljine oko 0,5 cm.
U jednu posudu stavite obje vrste brašna, šećer, sol i papar prema ukusu, jaje i mlijeko. Sve miješajte pjenjačom da dobijete glatku smjesu. Po potrebi dodajte još mlijeka.
Smjesa ne smije biti vodena, mora biti pomalo čvrsta i gusta, kremasta.
Ploške tikvice najprije uvaljajte u oštro brašno pa ih pomoću vilice umačite u smjesi za prženje. Lagano protresite svaku plošku da otresete višak smjese.


Ploške odmah stavljajte u veću količinu zagrijane masnoće. Nemojte odjednom pržiti previše ploški, moraju moći slobodno plivati.
Ploške pržite na umjerenoj temperaturi, kad dobiju boju s jedne strane, okrenite ih i pržite drugi stranu.
Pečene tikvice vadite na papirnati ubrus koji će upiti višak masnoće.
Ako se smjesa za pohanje previše zgusne, dok pržite jednu po jednu turu tikvica, pjenjačom umiješajte malo mlijeka


.

Nema komentara:

Objavi komentar