utorak, 11. kolovoza 2015.

Rezanci od mrkve s đumbirom i tjesteninom


Sastojci
(za 2 osobe)
5 dugih mrkvi
2 češnja češnjaka
30 g svježeg đumbira
1 žlica sezama
1 žlica šećera
100 ml vode
peršinovo lišće
200 g širokih rezanaca
1 žlica ulja
2 žlice margarina
šaka svježeg peršinovog lišća





Priprema
Mrkvu operite i očistite pa ju nožićem za guljenje povrća narežite na duge, široke rezance.
Češnjak očistite i sitno nasjeckajte.
Đumbir ogulite i sitno nasjeckajte.
Peršinovo lišće operite i sitno nasjeckajte.
Sezam kratko popržite u suhoj tavi da porumeni.




U dubokoj tavi zagrijte 1 žlicu margarina i ulja pa dodajte češnjak i đumbir. Pržite ih oko 2 min. Zatim dodajte mrkvu i pržite ju 3-4 min. da malo omekša, protresite tavu ili ju oprezno promiješajte. Mrkvu posipajte šećerom pa ju pržite još 2 min. i onda ju zalijte vodom i začinite solju.

Tjesteninu skuhajte prema uputi s pakiranja. Ocijedite ju i stavite ju u tavu u kojoj je mrkva, dodajte preostalu žlicu margarina. Još jednom sve zagrijte i pritom lagano promiješajte ili protresite tavu. Sve posipajte peršinovim lišćem. Poslužite odmah, posipano sezamom.


Izvor: adaptirani recept sa stranice Kuechengoetter.

Nema komentara:

Objavi komentar