1 hokkaido tikva od oko 1200 g
1 jabuka
sok 1 limuna
prstohvat cimeta i muškatnog oraščića
500 ml mlijeka
2 praška za puding od vanilije
6 žlica šećera
Priprema
Hokkaido tikvu operite, ne trebate ju guliti jer je
kora jestiva. Po potrebi, odrežite mali dio na dnu tikve da može ravno stajati.
Plitko odrežite gornji dio tikve (taj dio vam ne
treba pa pazite da bude što manji, ali
da otvor bude dovoljno velik da možete izvaditi koštice iz tikve).
Žlicom pažljivo izdubite središnji dio s košticama. Tikvu stavite na lim
obložen papirom za pečenje.
350 ml mlijeka zakuhajte, dodajte smjesu od pudinga
i kad zakuha kuhajte oko 1 min. miješajući, dodajte kocke jabuke i sve
prokuhajte još 1-2 min.
Pudingom
odmah napunite tikvu, nemojte ju napuniti navrh, neka puding bude oko 1 cm
ispod ruba tikve (jer će izlaziti van za vrijeme pečenja).
Lim stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C i tikvu
pecite oko 1 sat.
Pečenu tikvu ostavite da se najprije ohladi na sobnoj temperaturi, a onda ju stavite u hladnjak.
Ohlađenu tikvu narežite na ploške, posipajte ju
šećerom kristalom i poslužite uz sladoled.
Nema komentara:
Objavi komentar