nedjelja, 23. kolovoza 2015.

Muffini s rajčicama i sirom

Sastojci
(za 15 komada)
2 jaja
80 ml biljnog ulja
80 ml mlijeka
250 g svježeg kravljeg sira
300 g oštrog brašna
1 prašak za pecivo
70 ga tvrdog sira, naribanog (Gauda)
2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
sol, papar
nasjeckano, svježe začinsko bilje po želji
350 g sitnih crvenih i žutih  rajčica (cherry ili kruškolike rajčice)
50 g zelene paprike
100 g feta sira, narezanog na kocke
masnoća za kalupe
krušne mrvice



Priprema
Rajčice operite i prepolovite.
Papriku narežite na tanke rezance.
Kalupe za muffine namastite i posipajte krušnim mrvicama.




Pjenjačom umutite jaja pa dodajte ulje i mlijeko i opet sve dobro umutite. Umiješajte i svježi sir.
Dodajte brašno, prašak, naribani sir, češnjak, sol, papar i začinsko bilje pa sve dobro promiješajte žlicom da dobijete čvrstu smjesu.


Pola pripremljene smjese rasporedite u kalupe za muffine, na nju  složite sve kockice Feta sira i polovicu rajčica te prekrijte ostatkom smjese. U smjesu odozgo lagano utisnite preostale rajčice i narezanu papriku.
Kalupe stavite na drugu razinu odozdo, u pećnicu zagrijanu na 200 °C i pecite ih oko 25 min.



Pečene muffine ostavite da se 10ak min. hlad eu kalupima, a onda ih izvadite i ostavite da se posve ohlade.
Po želji, poslužite ih u papirnatim košaricama.



Izvor: adaptirani recept sa stranice Essen und Trinken.



Nema komentara:

Objavi komentar