Sastojci (za 3-4 palačinke)
3 jaja
200 ml mlijeka
100 g brašna
sol, papar
1 manja tikvica
1 crvena paprika
ulje
Priprema
U
posudi umutite jaja i mlijeko. Postupno dodavajte brašno miješajući smjesu
pjenjačom da se ne bi zgrudala. Začinite solju i parom.
Tikvicu
očistite i natežite na okrugle ploške debljine oko 3 mm.
Papriku
očistite i narežite na rezance.
U
tavi zagrijte 1 žlicu ulja, dodajte ploške tikvica i papriku, posolite ih i
pržite 1-2 min. Povrće prelijte smjesom i pecite da odozdo dobije boju pa palačinku
okrenite pomoću tanjura: kad odozdo porumeni, na tavu stavite plitki tanjur pa
okrenite da palačinka sklizne na tanjur, zatim ju pustite da ponovno sklizne u
tavu, i pecite ju još 1-2 min. da dobiju boju i s te strane.
Ovisno
o veličini tave, od ove količine možete ispeći 3-4 palačinke.
Nema komentara:
Objavi komentar