četvrtak, 30. srpnja 2015.

Palačinke s tikvicama i paprikom


Sastojci (za 3-4 palačinke)
3 jaja
200 ml mlijeka
100 g brašna
sol, papar
1 manja tikvica
1 crvena paprika
ulje


Priprema
U posudi umutite jaja i mlijeko. Postupno dodavajte brašno miješajući smjesu pjenjačom da se ne bi zgrudala. Začinite solju i parom.
Tikvicu očistite i natežite na okrugle ploške debljine oko 3 mm.
Papriku očistite i narežite na rezance.


U tavi zagrijte 1 žlicu ulja, dodajte ploške tikvica i papriku, posolite ih i pržite 1-2 min. Povrće prelijte smjesom i pecite da odozdo dobije boju pa palačinku okrenite pomoću tanjura: kad odozdo porumeni, na tavu stavite plitki tanjur pa okrenite da palačinka sklizne na tanjur, zatim ju pustite da ponovno sklizne u tavu, i pecite ju još 1-2 min. da dobiju boju i s te strane.
Ovisno o veličini tave, od ove količine možete ispeći 3-4 palačinke.


Nema komentara:

Objavi komentar