Sastojci
Čokoladni dio
100 g čokolade za kuhanje
175 g maslaca
175 g šećera
1 vanilin šećer
3 jaja
3 žlice kakaa
150 g brašna
pola čajne žlice praška za
pecivo
Preljev
200 g milerama
50 g šećera
1 žlica praška za puding od
vanilije
1 malo jaje
200 g smrznutih malina
Priprema
Smrznute maline ostavite na sobnoj temperaturi da se
sasvim malo odmrznu (ne do kraja!).
Čokoladu i maslac rastopite na pari. Smjesu
premjestite u posudu za miksanje pa pjenjačom umiješajte kakao i obje vrste
šećera.
U drugoj posudi pjenjačom ili vilicom umutite jaja pa
ih pjenjačom umiješajte u smjesu od čokolade.
Brašno i prašak pomiješajte pa i njih pjenjačom
umiješajte u smjesu od čokolade.
Kalup za pečenje (24 cm x 18 cm) obložite papirom za pečenje, papir
namastite i pobrašnite. Pripremljenu smjesu ulijte u kalup.
Umutite jaje pa dodajte mileram, šećer i prašak za
puding te sve lagano promiješajte pjenjačom.
Na čokoladnu smjesu rasporedite maline i po njima
odmah prelijte smjesu od milerama.
Sve zajedno pecite u pećnici zagrijanoj na 175 °C,
30ak min. (ovisno o pećnici), no pazite da ne prepečete kolač, čokoladni dio se
ne smije osušiti jer će biti presuh pretvrd kad se kolač ohladi.
Pečeni kolač ostavite da se ohladi. Možete ga staviti
u hladnjak, ali izvadite ga 1 sat prije posluživanja jer je najbolji kad je
sobne temperature.
Izvor: adaptirani recept sa stranice lecker.de.
Nema komentara:
Objavi komentar