utorak, 28. srpnja 2015.

Brownies s malinama i mileramom


Sastojci
Čokoladni dio
100 g čokolade za kuhanje
175 g maslaca
175 g šećera
1 vanilin šećer
3 jaja
3 žlice kakaa
150 g brašna
pola čajne žlice praška za pecivo

Preljev
200 g milerama
50 g šećera
1 žlica praška za puding od vanilije
1 malo jaje
200 g smrznutih malina


Priprema
Smrznute maline ostavite na sobnoj temperaturi da se sasvim malo odmrznu (ne do kraja!).

Čokoladu i maslac rastopite na pari. Smjesu premjestite u posudu za miksanje pa pjenjačom umiješajte kakao i obje vrste šećera.
U drugoj posudi pjenjačom ili vilicom umutite jaja pa ih pjenjačom umiješajte u smjesu od čokolade.
Brašno i prašak pomiješajte pa i njih pjenjačom umiješajte u smjesu od čokolade.
Kalup za pečenje (24 cm x 18 cm) obložite papirom za pečenje, papir namastite i pobrašnite. Pripremljenu smjesu ulijte u kalup.


Umutite jaje pa dodajte mileram, šećer i prašak za puding te sve lagano promiješajte pjenjačom.
Na čokoladnu smjesu rasporedite maline i po njima odmah prelijte smjesu od milerama.

Sve zajedno pecite u pećnici zagrijanoj na 175 °C, 30ak min. (ovisno o pećnici), no pazite da ne prepečete kolač, čokoladni dio se ne smije osušiti jer će biti presuh pretvrd kad se kolač ohladi.


Pečeni kolač ostavite da se ohladi. Možete ga staviti u hladnjak, ali izvadite ga 1 sat prije posluživanja jer je najbolji kad je sobne temperature.

Izvor: adaptirani recept sa stranice lecker.de.




Nema komentara:

Objavi komentar