Sastojci
Biskvit
3 jaja
3 žlice šećera
3 žlice brašna
pola čajne žlice praška za pecivo
Nadjev od kompota
oko 500 g kockica tikvica iz kompota + tekućina (Recept za kompot)
2 praška za puding od vanilije
50 g šećera
Krema od jogurta
300 g čvrstog jogurta
80 g šećera
1 vanilin šećer
15 g želatine u prahu
200 ml biljnog šlaga
Priprema
Za biskvit miksajte cijela jaja oko 2 min., tada postupno
dodavajte šećer i sve miksajte još 2 min. Zatim dodajte brašno pomiješano s
praškom i kratko promiješajte. Smjesu ulijte u lim (28 cm x 20 cm) obložen
papirom za pečenje (papir namastite i pobrašnite). Lim stavite u pećnicu
zagrijanu na 180 °C i smjesu pecite 10ak min. Pečeni biskvit istresite iz lima,
odlijepite papir i ostavite da se ohladi.
Za nadjev od kompota, tikvice ocijedite, sok
sačuvajte. Soku iz kompota dodajte toliko vode koliko je potrebno da imate 600
ml tekućine.
200 ml tekućine pomiješajte sa šećerom i praškom za
puding. Ostatak tekućine zakuhajte i u njoj skuhajte puding. Kuhani puding
maknite s vatre i u njega kuhačom umiješajte tikvice iz kompota. Nadjev odmah
rasporedite na ohlađeni biskvit u limu i ostavite da se ohladi.
Za kremu od jogurta, želatinu prelijte sa 6 žlica
hladne vode i ostavite da nabubri. Jogurt dobro pomiješajte s obje vrste šećera.
Nabubrenu
želatinu otopite na laganoj vatri (pazite da ne zakuha) i odmah joj dodajte 3
žlice jogurta pa ju umiksajte u preostali jogurt. Smjesu od jogurta stavite u
hladnjak na 10ak min. da se počne stvrdnjavati.
Izmiksajte biljni šlag pa ga umiksajte u smjesu od
jogurta kad se počela stvrdnjavati. Kremu ravnomjerno rasporedite na ohlađeni
nadjev od kompota. Vilicom možete povući dekorativne pruge po kolaču. Kolač
stavite u hladnjak, barem na 3 sata.
Nema komentara:
Objavi komentar