Sastojci
500 g tikvica
150-200 g cornflakesa (kukuruznih pahuljica)
3 jaja
oštro brašno
sol
Priprema
Tikvice operite, ako su mlade, ne trebate ih
guliti. Narežite ih na okrugle ploške debljine 5-8 mm. Posolite ih s jedne i
druge strane i složite ih na lim, ostavite ih da odstoje 20ak min.
U jednoj posudi umutite jaja. U drugu posudu
stavite brašno.
Cornflakes stavite u plastičnu vrećicu i valjkom za
tijesto par puta udarite po njoj da zdrobite pahuljice (možete ih usitniti i u
multipraktiku, ali nemojte ih posve samljeti).
Tikvice obrišite papirnatim ubrusom s jesne i druge
strane.
Svaku plošku tikvica uvaljajte u oštro brašno,
zatim umočite u jaja, otresite višak jaja i uvaljajte u cornflakes.
Tikvice možete pržiti u dubokoj masnoći (tada su jako ukusne): zagrijte masnoću u dubokoj tavi i pržite ploške sa svake strane da
porumene.
Ili u duhu vremena u kojem živimo, kad je zdrava
prehrana postala prava pošast: možete ih peći u pećnici (ali tada nisu ukusne kao pržene na masnoći). Lim od pećnice obložite papirom za pečenje,
papir malo nauljite pomoću kista, slažite pripremljene ploške tikvica jednu do
druge u lim. Odozgo svaki plošku malo nakapajte uljem. Lim stavite u pećnicu
zagrijanu na 200° C i pecite ih 15ak
min., zatim okrenite ploške i pecite ih još 15ak min.
Na svim fotografijama su tikvice pečene u pećnici.
Na svim fotografijama su tikvice pečene u pećnici.
Nema komentara:
Objavi komentar