nedjelja, 19. srpnja 2015.

Cornflakes-tikvice


Sastojci  
500 g tikvica
150-200 g cornflakesa (kukuruznih pahuljica)
3 jaja
oštro brašno
sol
uljePriprema
Tikvice operite, ako su mlade, ne trebate ih guliti. Narežite ih na okrugle ploške debljine 5-8 mm. Posolite ih s jedne i druge strane i složite ih na lim, ostavite ih da odstoje 20ak min.
U jednoj posudi umutite jaja. U drugu posudu stavite brašno.
Cornflakes stavite u plastičnu vrećicu i valjkom za tijesto par puta udarite po njoj da zdrobite pahuljice (možete ih usitniti i u multipraktiku, ali nemojte ih posve samljeti).

Tikvice obrišite papirnatim ubrusom s jesne i druge strane.
Svaku plošku tikvica uvaljajte u oštro brašno, zatim umočite u jaja, otresite višak jaja i uvaljajte u cornflakes.Tikvice možete pržiti u dubokoj masnoći (tada su jako ukusne): zagrijte masnoću u dubokoj tavi i pržite ploške sa svake strane da porumene.
Ili u duhu vremena u kojem živimo, kad je zdrava prehrana postala prava pošast: možete ih peći u pećnici (ali tada nisu ukusne kao pržene na masnoći). Lim od pećnice obložite papirom za pečenje, papir malo nauljite pomoću kista, slažite pripremljene ploške tikvica jednu do druge u lim. Odozgo svaki plošku malo nakapajte uljem. Lim stavite u pećnicu zagrijanu na 200° C  i pecite ih 15ak min., zatim okrenite ploške i pecite ih još 15ak min.

Na svim fotografijama su tikvice pečene u pećnici.Nema komentara:

Objavi komentar