nedjelja, 5. srpnja 2015.

Pita od rabarbare i višanja





Sastojci
Tijesto
350 g oštrog brašna
120 g šećera
150 g margarina
1 jaje
pola praška za pecivo
hladna voda

Nadjev
500 g smrznutih (otkoštićenih) višanja
500 g rabarbare
150 g šećera
1 prašak za puding od maline

Za posipavanje
šećer u prahu




Priprema
Višnje stavite u cjedilo da se odmrznu.
Rabarbaru operite, ogulite tanki vanjski sloj i narežite ju na ploške debljine 5-10 mm.

Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto, hladnu vodu dodajte po potrebi.
Tijesto podijelite ili na dva jednaka dijela (ili uzmite 2/3 tijesta za donju koru i 1/3 za gornju koru).

Jedan komad tijesta razvaljajte na veličinu lima za pečenje (20 cm x 28 cm) i stavite ga u lim obložen papirom za pečenje.





Ocijeđene višnje i rabarbaru pomiješajte sa šećerom i praškom za puding.
(Ako koristite svježe višnje, bilo bi dobro da stavite 2 praška za puding.)

Nadjev ravnomjerno rasporedite na pripremljenu koru. Preostali komad tijesta razvaljajte i stavite ga na nadjev.
Pitu stavite u zagrijanu pećnicu i pecite ju oko 50 min. da porumeni.
Pečenu pitu ostavite da se potpuno ohladi.

Ohlađenu pitu posipajte šećerom u prahu.






Nema komentara:

Objavi komentar