srijeda, 15. srpnja 2015.

Krumpirovi kotleti punjeni gljivama


Sastojci
Tijesto
700 g krumpira
sol
1 jaje
1-2 žlice pšeničnog brašna
kukuruzna krupica (palenta)

Nadjev
250 g šampinjona
1 crveni luk
1 češnjak češnjaka
2 žlice ulja
2 žlice koncentrata rajčice
sol, papar, šećer
peršinovo lišće




Priprema
Krumpir ogulite, narežite na kockice i skuhajte u posoljenoj vodi. Kuhani krumpir ocijedite pa ga vratite u vrući lonac u kojem se kuhao da se suši od topline lonca i ohladi.
Šampinjone operite i narežite na ploške.
Luk oljuštite i sitno nasjeckajte.
U dubokoj tavi zagrijte 2 žlice ulja i na njemu popržite luk. Zatim dodajte šampinjone, koncentrat, sol, papar  i malo šećera te sve pržite da tekućina ispari. Na kraju dodajte peršinovo lišće i ostavite da se ohladi. Po potrebi začinite.


Ohlađeni krumpir zdrobite u pire, dodajte mu jaje, sol i papar te pšenično brašno da dobijete mekanu smjesu koja se može oblikovati . Radnu površinu posipajte kukuruznom krupicom i  na njoj smjesu podijelite na 10ak jednakih dijelova.
Vlažnim rukama uzmite jedan komad smjese i rastanjite ga među dlanovima pa na njega stavite oko 1 žlicu nadjeva. Krajeve skupite preko nadjeva  i slijepite ih oblikujući okruglasti, plosnati „kotlet“.  Dobiveni kotlet s jedne i druge strane malo uvaljate u kukuruznu krupicu kojom ste posipali radnu površinu.
Na isti način oblikujte ostale kotlete.
Tavu malo nauljite i zagrijte.  Pažljivo položite kotlete u zagrijanu tavu. Pržite  ih da lagano porumene s jedne strane, a onda ih pažljivo okrenite i pržite s druge strane.
Kotlete poslužite uz kiselo vrhnje i salatu.


Izvor: adaptirani recept sa stranice Cooking Melangery.


Nema komentara:

Objavi komentar