Tijesto
700 g krumpira
sol
1 jaje
1-2 žlice pšeničnog brašna
kukuruzna krupica (palenta)
Nadjev
250 g šampinjona
1 crveni luk
1 češnjak češnjaka
2 žlice ulja
2 žlice koncentrata rajčice
sol, papar, šećer
peršinovo lišće
Priprema
Krumpir ogulite, narežite na kockice i skuhajte u posoljenoj vodi.
Kuhani krumpir ocijedite pa ga vratite u vrući lonac u kojem se kuhao da se
suši od topline lonca i ohladi.
Šampinjone operite i narežite na ploške.
Luk oljuštite i sitno nasjeckajte.
U dubokoj tavi zagrijte 2 žlice ulja i na njemu popržite luk. Zatim
dodajte šampinjone, koncentrat, sol, papar i malo šećera te sve pržite da tekućina
ispari. Na kraju dodajte peršinovo lišće i ostavite da se ohladi. Po potrebi
začinite.
Ohlađeni krumpir zdrobite u pire, dodajte mu jaje, sol i papar te pšenično brašno da dobijete mekanu smjesu koja se može oblikovati . Radnu površinu posipajte kukuruznom krupicom i na njoj smjesu podijelite na 10ak jednakih dijelova.
Vlažnim rukama uzmite jedan komad smjese i rastanjite ga među dlanovima
pa na njega stavite oko 1 žlicu nadjeva. Krajeve skupite preko nadjeva i slijepite ih oblikujući okruglasti,
plosnati „kotlet“. Dobiveni kotlet s
jedne i druge strane malo uvaljate u kukuruznu krupicu kojom ste posipali radnu
površinu.
Na isti način oblikujte ostale kotlete.
Tavu malo nauljite i zagrijte. Pažljivo položite kotlete u zagrijanu tavu. Pržite ih da lagano porumene s jedne strane, a onda ih pažljivo okrenite i pržite s druge strane.
Tavu malo nauljite i zagrijte. Pažljivo položite kotlete u zagrijanu tavu. Pržite ih da lagano porumene s jedne strane, a onda ih pažljivo okrenite i pržite s druge strane.
Kotlete poslužite uz kiselo vrhnje i salatu.
Nema komentara:
Objavi komentar