petak, 10. srpnja 2015.

Zapečeni krumpir s medom


Sastojci
1 kg krumpira
1 crveni luk
3 češnja češnjaka
3 žlice ulja
2 žlice koncentrata rajčice
4 žlice meda
sol, papar
ljuta crvena paprika
nasjeckana čili papričica
4 žlice svježeg, sitno nasjeckanog peršinovog lišća


Priprema
Krumpir ogulite, ako je sitniji možete ga ostaviti cijelog ili ga prepolovite, a ako je krupniji  možete ga narezati na četvrtine. Operite ga i ocijedite.

Obje vrste luka očistite i sitno nasjeckajte.
U dubokoj neprijanjajućoj tavi zagrijte 2 žlice ulja pa staklasto popržite obje vrste luka. Dodajte koncentrat rajčice i med pa sve kratko ugrijte miješajući da se sastojci povežu. Tavu maknite s vatre te dodajte sol, papar, ljutu crvenu papriku i po želji čili; pikantno začinite kako ne bi dominirala slatkoća meda. Dodajte nasjeckano peršinovo lišće i krumpir pa tavu protresite ili sve lijepo promiješajte.


Sve prebacite u posudu za pečenje koju ste nauljili žlicom ulja i stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C. Krumpir pecite oko pola sata da omekša (ovisno o veličini krumpira). Pred kraj, po potrebi ga prekrijte aluminijskom folijom.

Pečeni krumpir ukrasite nasjeckanim (francuskim) peršinom.




Nema komentara:

Objavi komentar