Sastojci
1 kg krumpira
1 crveni luk
3 češnja češnjaka
3 žlice ulja
2 žlice koncentrata rajčice
4 žlice meda
sol, papar
ljuta crvena paprika
nasjeckana čili papričica
4 žlice svježeg, sitno nasjeckanog peršinovog lišća
Priprema
Krumpir
ogulite, ako je sitniji možete ga ostaviti cijelog ili ga prepolovite, a ako je
krupniji možete ga narezati na
četvrtine. Operite ga i ocijedite.
Obje
vrste luka očistite i sitno nasjeckajte.
U
dubokoj neprijanjajućoj tavi zagrijte 2 žlice ulja pa staklasto popržite obje
vrste luka. Dodajte koncentrat rajčice i med pa sve kratko ugrijte miješajući
da se sastojci povežu. Tavu maknite s vatre te dodajte sol, papar, ljutu crvenu
papriku i po želji čili; pikantno začinite kako ne bi dominirala slatkoća meda.
Dodajte nasjeckano peršinovo lišće i krumpir pa tavu protresite ili sve lijepo
promiješajte.
Sve
prebacite u posudu za pečenje koju ste nauljili žlicom ulja i stavite u pećnicu
zagrijanu na 200 °C. Krumpir pecite oko pola sata da omekša (ovisno o veličini
krumpira). Pred kraj, po potrebi ga prekrijte aluminijskom folijom.
Pečeni
krumpir ukrasite nasjeckanim (francuskim) peršinom.
Nema komentara:
Objavi komentar