nedjelja, 28. lipnja 2015.

Kompot od tikvica


Sastojci
Za namakanje
1 kg tikvica
100 ml vinskog octa
40 ml vode

Za kuhanje
600 ml vode
300 g šećera
vanilin šećer
limunov sok
cimet
rum




Priprema
Tikvice ogulite, izdubite im sredinu i narežite ih na kockice. Stavite ih u  posudu zajedno s octom i vodom. Ostavite ih da odstoje 12 sati, povremeno ih promiješajte. 
Zakuhajte vodu s obje vrste šećera  i dodajte ocijeđene tikvice. Kuhajte ih 20ak min. Na kraju tikvicama po želji dodajte limunov sok, cimet i rum. 
Kompot poslužite hladan ili topao, npr. uz sladoled ili ga možete upotrijebiti kao nadjev za kolač. 
Možete ga pripremiti i kao zimnicu.

Izvor: adaptirani recept s Coolinarike.






Nema komentara:

Objavi komentar