Sastojci
Biskvit
3 jaja
80 g šećera
50 g margarina sobne temperature
60 g brašna
20 g kakaa
pola čajne žlice praška za pecivo
Krema
500 ml mlijeka
2 praška za puding od vanilije ili banane
5 žlica šećera
250 g margarina ili maslaca sobne temperature
1 bočica arome banane (10-15 ml)
200 g čokoladnih
bananica
Preljev
120 g čokolade za kuhanje
60 g margarina
2 žlice šećera u prahu
3 žlice vode
3 žlice ulja
Za biskvit, odvojite bjelanjke od
žumanjaka.
Od malo posoljenih bjelanjaka
izmiksajte čvrsti snijeg.
Žumanjke izmiksajte sa šećerom.
Posebno izmiksajte mekani
margarin pa i njega umiksajte u smjesu od žumanjaka.
Zatim u smjesu od žumanjaka
dodajte brašno pomiješano s kakaom i praškom te snijeg od bjelanjaka.
Četvrtasti lim za pečenje (28 cm
x 20 cm) obložite papirom za pečenje, papir namastite i pobrašnite.
Ulijte
smjesu i stavite ju u pećnicu zagrijanu na 180 °C. Provjerite čačkalicom je li
biskvit.
Pečeni
biskvit ostavite da se ohladi.
Oko
ohlađenog biskvita stavite podesivi obruč.
Za
nadjev od pudinga, 100 ml mlijeka pomiješajte sa šećerom i praškom za puding.
Ostatak mlijeka zakuhajte pa u njemu skuhajte puding. Ostavite ga da se ohladi,
povremeno promiješajte da se ne napravi korica.
Margarin
kremasto izmiksajte.
Mlakom
pudingu dodajte aromu pa zatim žlicu po žlicu dodavajte margarin stalno
miksajući da dobijete glatku kremu.
U
dobro izmiksanu kremu dodajte čokoladne bananice narezane na komadiće.
Kremu
namažite na biskvit, odozgo zagladite.
Za
glazuru, nasjeckanu čokoladu stavite u posudu za kuhanje na pari i dodajte sve
ostale sastojke. Sve zagrijavajte na pari dobro miješajući da
dobijete potpuno glatku smjesu. Rastopljenu čokoladu ostavite da se hladi, da
bude mlaka, povremeno ju promiješajte. Mlaku čokoladu lagano prelijte po kremi.
Pladanj na kojem se nalazi kolač lagano nakrenite na sve strane da se preljev
ravnomjerno rasporedi.
Kolač stavite u hladnjak da se
dobro rashladi.
Nema komentara:
Objavi komentar