srijeda, 10. lipnja 2015.

Bananagirl


Sastojci
Biskvit
3 jaja
80 g šećera
50 g margarina sobne temperature
60 g brašna
20 g kakaa
pola čajne žlice praška za pecivo

Krema
500 ml mlijeka
2 praška za puding od vanilije ili banane
5 žlica šećera
250 g margarina ili maslaca sobne temperature
1 bočica arome banane (10-15 ml)
200 g čokoladnih  bananica

Preljev
120 g čokolade za kuhanje
60 g margarina
2 žlice šećera u prahu
3 žlice vode
3 žlice ulja



Priprema 
Za biskvit, odvojite bjelanjke od žumanjaka.
Od malo posoljenih bjelanjaka izmiksajte čvrsti snijeg.
Žumanjke izmiksajte sa šećerom.
Posebno izmiksajte mekani margarin pa i njega umiksajte u smjesu od žumanjaka.
Zatim u smjesu od žumanjaka dodajte brašno pomiješano s kakaom i praškom te snijeg od bjelanjaka.
Četvrtasti lim za pečenje (28 cm x 20 cm) obložite papirom za pečenje, papir namastite i pobrašnite.
Ulijte smjesu i stavite ju u pećnicu zagrijanu na 180 °C. Provjerite čačkalicom je li biskvit.
Pečeni biskvit ostavite da se ohladi.
Oko ohlađenog biskvita stavite podesivi obruč.

Za nadjev od pudinga, 100 ml mlijeka pomiješajte sa šećerom i praškom za puding. Ostatak mlijeka zakuhajte pa u njemu skuhajte puding. Ostavite ga da se ohladi, povremeno promiješajte da se ne napravi korica.
Margarin kremasto izmiksajte.
Mlakom pudingu dodajte aromu pa zatim žlicu po žlicu dodavajte margarin stalno miksajući da dobijete glatku kremu.
U dobro izmiksanu kremu dodajte čokoladne bananice narezane na komadiće.
Kremu namažite na biskvit, odozgo zagladite.

Za glazuru, nasjeckanu čokoladu stavite u posudu za kuhanje na pari i dodajte sve ostale  sastojke.  Sve zagrijavajte na pari dobro miješajući da dobijete potpuno glatku smjesu. Rastopljenu čokoladu ostavite da se hladi, da bude mlaka, povremeno ju promiješajte. Mlaku čokoladu lagano prelijte po kremi. Pladanj na kojem se nalazi kolač lagano nakrenite na sve strane da se preljev ravnomjerno rasporedi.

Kolač stavite u hladnjak da se dobro rashladi.


Nema komentara:

Objavi komentar