nedjelja, 7. lipnja 2015.

Popečci od riže




Sastojci
100 g riže (300-350 g kuhane, ocijeđene riže)
1 jaje
200 ml mlijeka
10 žlica glatkog brašna
sol, papar
pola čajne žlice crvene slatke paprike
masnoća za prženje

Priprema
Riže skuhajte u posoljenoj vodi, ocijedite ju, isplahnite hladnom vodom i ostavite da se ocijedi.

U posudi umutite jaje i mlijeko. Dodajte začine i brašno pa sve dobro promiješajte. Na kraju umiješajte ohlađenu rižu.

Žlicom grabite smjesu i spuštajte ju u zagrijanu masnoću oblikujući okruglaste popečke. Pržite ih u dubokoj masnoći s jedne i druge strane da porumene. Pečene popečke vadite na papirnati ubrus koji će upiti višak masnoće.


Za popečke možete upotrijebiti rižu od prethodnog dana: rižu pripremljenu s povrćem,  rizi bizi, rižoto, itd.


Nema komentara:

Objavi komentar