Sastojci
100 g riže (300-350 g kuhane, ocijeđene riže)
1 jaje
200 ml mlijeka
10 žlica glatkog brašna
sol, papar
pola čajne žlice crvene slatke paprike
masnoća za prženje
Riže skuhajte u posoljenoj vodi,
ocijedite ju, isplahnite hladnom vodom i ostavite da se ocijedi.
U
posudi umutite jaje i mlijeko. Dodajte začine i brašno pa sve dobro
promiješajte. Na kraju umiješajte ohlađenu rižu.
Žlicom
grabite smjesu i spuštajte ju u zagrijanu masnoću oblikujući okruglaste
popečke. Pržite ih u dubokoj masnoći s jedne i druge strane da porumene. Pečene
popečke vadite na papirnati ubrus koji će upiti višak masnoće.
Za
popečke možete upotrijebiti rižu od prethodnog dana: rižu pripremljenu s
povrćem, rizi bizi, rižoto, itd.
Nema komentara:
Objavi komentar