Sastojci
Tijesto
350 g oštrog brašna
150 g margarina
120 g šećera
pola raška za pecivo
3 žumanjka
(mlijeko)
Nadjev
500 g ocijeđenog, svježeg kravljeg sira
160 g šećera
1 žlica glatkog brašna
sok i sitno naribana kora 1 limuna
3 bjelanjka
Priprema
Za tijesto: od svih sastojaka zamijesite glatko tijesto,
mlijeko dodajte po potrebi.
Podijelite ga na dva jednaka dijela. Jedan dio razvaljajte u
koru veličine lima za pečenje (oko 25 cm x 35 cm). Lim namastite i pobrašnite
ili obložite papirom za pečenje i u njega stavite razvaljanu koru, nabockajte
ju vilicom.
Za nadjev, od bjelanjaka izmiksajte snijeg.
U drugoj posudi kratko izmiksajte sir sa šećerom, brašnom te
limunovom korom i sokom. Dodajte snijeg
od bjelanjaka i umiješajte ga kuhačom.
Nadjev rasporedite na koru u limu.
Preostali komad tijesta razvaljajte u koru veličine lima,
položite ju na nadjev i nabockajte vilicom.
Lim stavite u pećnicu zagrijanu na 180 °C i pecite oko 45
min.
Pečeni kolač ostavite da se ohladi.
Ohlađeni kolač posipajte šećerom u prahu.
Predivna pita! Stari recept ,obožavam ovu pitu!
OdgovoriIzbriši