subota, 2. siječnja 2016.

Sočni kuglof s Coca-Colom

Sastojci
4 jaja
270 g šećera u prahu
2 vanilin šećera
130 ml svježe iscijeđenog narančinog soka
130 ml Coca-Cole
170 ml biljnog ulja
270 g oštrog brašna
35 g kakaa
1 prašak za pecivo
sitno naribana kora 1 naranče

Glazura
200 g šećera u prahu
voda ili limunov sok
nasjeckana čokolada za kuhanje

Priprema
U posudu stavite jaja pa miksajući dodavajte šećer u prahu, vanilin šećer, narančin sok, Coca-Colu i ulje. Sve dobro izmiksajte da se sastojci povežu.
Zatim umiješajte brašno, kakao, prašak za pecivo i narančinu koru.
Kalup za kuglof namastite i posipajte krušnim mrvicama te ulijte smjesu. Kalup stavite u pećnicu zagrijanu na 180 °C i kuglof pecite oko 50 min. Probajte drvenim štapićem je li pečen.


Pečeni kuglof ostavite da se 10ak min. hladi u kalupu, a onda ga istresite na pladanj i ostavite da se posve ohladi.


Šećer u prahu pomiješajte s malo vode ili limunovog soka da dobijete gustu pastu, ali ne smije biti prečvrsta. Smjesu u obliku debelih, širokih niti rasporedite po kuglofu i odmah posipajte nasjeckanom čokoladom.
Kuglof ostavite na sobnoj temperaturi da se glazura od šećera osuši i stvrdne.



Izvor: adaptirani recept sa stranice Recepti.

4 komentara:

  1. prelepo izgleda. Kakav rezultat daje kokakola u ovaj kolac? ja sam mislila da ste koristili koka kola umesto praska ya pecivo ili sode ali vidim da vec ima prasak za pecivo. Onda zasto? mozda zbog ukusa karamele? Videla sam jos recepata sa kokakolom, nisam nikad probala ali moj rodjak je nekad jeo sladoled a umesto sirupa stavio kokakolu...

    OdgovoriIzbriši
  2. Onda nema potrebe da koristimo kokakola, meni takvi napici ne smemo staviti u rernu. isto kako kadnebih popila vrucu kokakoluisto ne bih ni jela, nije zdravo. Mozemo koristiti bilo kakav sok ili ulje...mozda rendana jabuka mada ne sa cokoladom....

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja volim nezdravu prehranu i uživam u njoj. Ako ti nećeš, ti nemoj. Nije svaka tekućina koja se stavlja u biskvit ista i ne doprinosi sočnosti biskvita. Ja nemam ama baš ništa ni protiv pijenja ni protiv jedenja nečega s vrućom Coca Colom.

      Izbriši