Sastojci
600 tikve (butternut)
400 g krumpira (manjeg i krupnog)
3-4 komada manjeg crvenog i ljubičastog luka
4 češnja češnjaka
sol, papar
oko 4 pune žlice kiselog vrhnja (20 % mm)
masnoća za posudu
začinsko bilje po želji
svježe peršinovo lišće za ukras
Priprema
Tikvu operite, ogulite, prepolovite po dužini i
žlicom izvadite sredinu s košticama. Meso tikve narežite na 1 cm debele ploške.
Krumpir ogulite i operite. Manje krumpire ostavite
cijele. Krupnije krumpire narežite po dužini na ploške debljine 3-5 mm.
Crveni i ljubičasti luk oljuštite i narežite na
kolute debljine oko 5 mm.
Češnjak oljuštite i ostavite u komadu.
Duboki, veći lim namastite. U njega stepenasto
slažite ploške tikve tako da se preklapaju pa onda, također stepenasto, složite
i ploške krumpira. U lim mjestimično rasporedite češnjak, cijele manje krumpire
i kolute luka. Odozgo sve posolite i popaprite. Posipajte začinskim biljem po
želji.
Povrće odozgo premažite kiselim vrhnjem.
Lim stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C i povrće
pecite oko 50 min. Pečeno povrće ukrasite svježim peršinovim lišćem i odmah
poslužite.
Ovo zbilja dobro izgleda i odlična je ideja za pripremu tikve.
OdgovoriIzbrišiProbaj:)
Izbriši